İsveçli devrimcilerden YPG'ye silah temini için kampanya

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını izlemekle yetinen Batılılar ve İsveç Hükümeti’ne tepki gösteren İsveçli devrimciler, DAİŞ çetelerine karşı direnen Kobanê halkına, YPG ve YPJ gerillalarına silah temin etmek için bağış kampanyası başlattılar.

İsveçli devrimcilerden YPG'ye silah temini için kampanya
DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını izlemekle yetinen Batılılar ve İsveç Hükümeti’ne   tepki gösteren İsveçli devrimciler, DAİŞ çetelerine karşı direnen Kobanê halkına, YPG ve YPJ gerillalarına silah temin etmek için bağış kampanyası başlattılar.


Arbetarmakt (İşçi İktidarı) adındaki sosyalist grup İsveçli tüm sosyalist, komünist, devrimci parti ve gruplarla işçi sendikaları ve derneklerine bir mektup göndererek DAİŞ çetelerine karşı direnen YPG ve YPJ gerillalarına silah temin edilmesi için açılan kampanyaya katılmalarını istedi.

El Kaide bağlantılı çetelerin 2 yıldan beri Rojava’ya saldırdıkları, son bir ay içinde DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi kuşatma altına aldıkları ve ağır silahlarla saldırarak düşürmeye çalıştıkları belirtilen mektupta, YPG ve YPJ’nin hafif silahlarının çetelerin saldırısını püskürtmeye yeterli olmadığına dikkat çekliliyor.

Mektubda Batlı ülkelerin Rojava’ya ihanet ettikleri ve olanları izlemekle yetindikleri  belirtildikten sonra,  “Ama biz İsveçli ve uluslararası sol ihanet etmek istemiyoruz. Kamuoyunun oluşturulması için gösteriler gereklidir. Ama DAİŞ çetelerini durduramaz. Buna karşın ağır silahlar DAİŞ’ı etkisiz hale getirebilir. Bundan dolayı sol Rojava’da kahramanca direnen ama yeterli silahları olmayan YPG’ye silah temin etmek için bağış kampanyası örgütlemesine öncelik verilmesi konusunda görüş birliğine varmalıdır. Birleşmiş Milletler’de İsveç diplomasisi ve ABD’nin bombalamaları özgürlüğü sağlayamaz. Buna karşın Kürt Halkının silahlı mücadelesi ve uluslararası dayanışma bunu yapabilir” ifadelerine yer veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER