Van'da 1 kişi daha hayatını kaybetti

Diyarbakır ve Van’da Kobani’ye destek eylemleri sırasında yaşanan olaylarda yaralanan Mesut Menekşe ve Yunus Aktaş hayatını kaybetti.

Van'da 1 kişi daha hayatını kaybetti

Diyarbakır ve Van’da Kobani’ye destek eylemleri sırasında yaşanan olaylarda yaralanan Mesut Menekşe (43) ve Yunus Aktaş hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da Şehitlik Mahallesi’nde yaralanan ve Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Mesut Menekşe’nin (42), taburcu edildikten sonra evinde fenalaşarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Van’da ise Kobani’ye destek eylemleri sırasında polis müdahalesi sırasında ağır yaralanan Yunus Aktaş hayatını kaybetti.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Yunus Aktaş, 9 Ekim’de Süphan Mahallesi’nde yaşanan protesto gösterileri sırasında polis kurşunuyla vurulmuştu. Ağır yaralı olarak  bölge hastanesinde tedavi gören Aktaş’ın bugün hayatını kaybettiğini belirtildi.

39 ölü

6 Ekim’den bu yana yaşanan olaylarda Diyarbakır’da 13, Van da 2 kişi hayatını kaybederken Türkiye genelinde ise hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a çıktı.

Resmi açıklamalara göre 33 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kobani eylemleriyle ilgili dün yaptığı açıklamada son dört gündeki eylemlerde ikisi polis 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 351 kişinin yaralandığını, 1024 kişinin gözaltına alındığını, 58’inin tutuklandığını açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER