CNN Türk önünde Kobani protestosu

DBP Bağcılar ilçe örgütü ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Kobani eylemleri sırasında medyanın tutumunu Doğan TV Center önünde protesto etti. Binaya giren anneler, kanalda programa katılmak için bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüştü.

CNN Türk önünde Kobani protestosu

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağcılar ilçe örgütü ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani saldırları ve Türkiye’deki protesto eylemleri karşısında medyanın tutumunu Bağcılar’da bulunan Doğan TV Center önünde protesto etti.

Barış anneleri ve DBP üyeleri “Barışın yolu Kobanê’den geçer, Kobanê’ye koridor açılsın” yazılı pankart taşıyarak CNN Türk’e girmek istedi.

Kanal girişinde güvenlik engeliyle karşılaşan grup, içeriye alınmadıkları takdirde sabaha kadar kanal binası önünden ayrılmayacaklarını belirterek, kanal yetkilileriyle görüşmek istedi. Görüşme taleplerinin kabul edilmesi üzerine altı kişi yetkililerle görüşmek için kanal binasına girdi.

Kanal binasında bir programa katılmak için bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la da görüşen Barış Anneleri, Kobani’ye yardım gönderilmesi ve koridor açılması yönündeki taleplerini Akdoğan’a iletti. Başbakan Akdoğan’ın ise “Gereken desteği vereceğiz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Barış Anneleri’nin, Akdoğan’la görüşme yaparken bina önünde bekleyen DBP üyelerine ise polis müdahale etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER