İzmir'deki 'paralel yapı' operasyonu: 36 kişiden 17'si tutuklandı

İzmir’de ‘paralel yapı’ adı altında düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 36 kişiden aralarında eski İzmir emniyet müdürü Ali Bilkay’ın da aralarında olduğu 17 kişi tutuklandı.

İzmir'deki 'paralel yapı' operasyonu: 36 kişiden 17'si tutuklandı

İzmir merkezli “paralel yapı” operasyonunda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 36 kişiden 17’si tutuklandı. Tutuklananlar arasında İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da var.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, dosya üzerinden tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 36 zanlının ifadelerinin tamamlanmasının ardından ara veren 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, zanlılardan 17’sinin tutuklanmasına, diğer şüphelilerin ise 15’i adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Tutuklananlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, mülkiye müfettişleri Ferda İleri ve Ahmet Kaya, 3 emniyet müdürü yer aldı.

Ne olmuştu?

İzmir merkezli 18 ilde “paralel devlet yapılanması”na yönelik operasyon kapsamında aralarında merkez valileri, mülkiye müfettişi, emniyet müdürü ve polislerin de bulunduğu 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. 49 şüpheliden 13’ü savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Dosyada ‘örgüt lideri’ olarak aranan Fethullah Gülen de dahil 8 kişinin firari durumda olduğu öğrenilmişti. İzmir Cumhuriyet Savcılığı, zanlıların, “İzmir Askeri Casusluk Davası” olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yaptıkları, TSK’nın tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine gözaltına alındıkları bildirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER