Kabine toplantısında 'yeni' ve 'sıkı' corona tedbirleri açıklanacak

Kovid-19 vakalarının 50 bini aşması üzerine dün gerçekleşen kritik Bilim Kurulu toplantısının ardından bugün de bakanlar toplanacak. Üst düzey bir hükümet yetkilisi, bugünkü toplantının dün Bilim Kurulu'ndan çıkan kararlar doğrultusunda hareket edeceğini aktardı ve kısa süren normalleşme sürecinin sıkılaştırılmasının planlandığını belirtti.

Kabine toplantısında 'yeni' ve 'sıkı' corona tedbirleri açıklanacak

Türkiye'de 50 binin üzerinde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ardından dün Bilim Kurulu kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemide en zor günlerin yaşandığını belirtti ve vakaların yüzde 85'inin İngiliz mutasyonu olduğunu söyledi. 

Ayrıca Ramazan ayında tam kapanma olup olmayacağıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a alternatif ve kapsayıcı öneriler sunacaklarını belirten Koca, 18 milyondan fazla kişinin aşılandığını ve yeni bir pik dönemi yaşandığını aktardı.

Bugün gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'nda Kovid-19 önlemleri kapsamında yeni kararlar alınması bekleniyor. Reuters'a konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek ihtimalle kritik turizm sezonundan önce önlemleri sıkılaştıracağını söyledi.

'SERT ÖNLEMLER DIŞINDA BİR ÇÖZÜM YOK'

Yetkili isim, kısa ömürlü olan normalleşme sürecinin planlandığı üzere ilerlemediğini ve önlemlerin bakanların toplantısının ardından daha da sıkılaştırılmasının planlandığını bildirdi.

İsminin paylaşılmamasını isteyen yetkili isim, "Çok daha sert önlemler almak dışında bir çözüm yokmuş gibi duruyor" dedi ve toplantının Bilim Kurulu'nun pazartesi günü aldığı kararlar doğrultusunda hareket edeceğini aktardı. Bunun yanında şehirler arası seyahatlerin kısıtlanması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstündekilerin harekelerinin sınırlandırılması, spor ve eğlence merkezlerinin kapatılmasının gündemde olduğunu belirtti.

'MESAİ SAATLERİYLE OYNANMASI ÖNERİSİ'

Bir başka kaynak ise Bilim Kurulu'ndaki bazı isimlerin Ramazan ayı süresince tam kapanma istediğini söyledi. Kaynak, yine Bilim Kurulu'ndaki bu kişilerin tam kapanmaya gidilmezse şehirler arası hareketlerin kısıtlanması ve toplu taşımadaki yoğunluğun azaltılması için mesai saatleriyle oynanması yönünde tavsiye verdiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER