Kadıköy’de Polisten Stantlara Saldırı, Basına Engel

Polis, Kadıköy’deki Dev-Genç ve SDP’nin stantlarında duranları gözaltına aldı, stantları dağıttı. Çevreden tepki gösterenleri de alandan sert şekilde uzaklaştıran polis, çekim yapmamızı engellemek istedi.

Kadıköy’de Polisten Stantlara Saldırı, Basına Engel
Kadıköy Bahariye Caddesi’nde polis Dev-Genç ve Sosyalist Demokrasi Partisi’nin açtığı stantlara müdahale etti. Saat 16.30 sularında yaşanan saldırıda 10’a yakın kişi gözaltına alındı.

Kadıköy Boğa heykelinden yürüyüşe geçen polis Bahariye Caddesi'ne asılan bayrakları topladı.

 Dev-Genç standında Berkin Elvan’dan Uğur Kaymaz’a öldürülen çocukların fotoğrafları ve Berkin Elvan’ın adını taşıyan kitaplar da bulunuyordu. Polis stantların tamamını dağıtırken fotoğrafları da yırttı.

Gözaltına alırken sert müdahale eden polis, çevreden tepki gösterenleri de alandan iterek uzaklaştırmaya çalıştı.

Polis basın kartımı “tanımadı”

Polis, çevreden çekim yapan insanlara da “Neden polisi teşhir ediyorsun?” diye müdahale etti. 

Yaşananları görüntülediğim sırada kameraya çekim yapan sivil bir polis önce çekim yapmamı engellemeye çalıştı.

bianet'in verdiği ve çekim sırasında elimde bulunan basın kartımı gösterdiğimde ise “Sen kimi kandırıyorsun?” diyerek yanıt verdi. Bu sırada gelen bir başka polis de cep telefonuyla çekim yapmamla ilgili “Basınsın da hususi telefonunla mı çekiyorsun?” dedi.

Çevredekilerle birlikte polis tarafından alandan sert şekilde itildim. Çevredekiler polise tepkilerini alkışlar ve “Katil polis Kadıköy’den defol” sloganlarıyla gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER