Kadınlar adım adım özgürlüğe yürüyor

Kadınların Öcalan’a özgürlük talebi İsviçre’nin kentlerinde kadının rengi ile yankılanıyor.

Kadınlar adım adım özgürlüğe yürüyor
Kadınların Öcalan’a özgürlük talebi İsviçre’nin kentlerinde kadının rengi ile yankılanıyor. TJKE öncülüğünde Bern’den Strasbourg yönünde başlatılan uzun yürüyüşe katılan 100 kadının ve Kürdistanlıların adım adım özgürlük talebi Kobanê’nin zafer ruhuyla ikinci gününe girdi.


PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan uluslararası komplonun 16. yıl dönümüne girerken Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların “Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’a statü” talebiyle 3 koldan düzenlediği yürüyüş devam ediyor. Yürüyüşün Bern –Strasbourg kolunu üstlenen TJKE İsviçre’nin başkenti Bern’den startını verdiği yürüyüş ikinci gününde. Kadınlar, eksilerde olan hava koşullarına rağmen büyük bir coşku içinde 12 km yol katlettikten sonra Bern’e bağlı Schönbühl kasabasına vararak yürüyüşlerinin ilk gününü tamamladılar. Yürüyüşe Kürt kadınlarının yanı sıra MLKP’li kadınlar da kendi renkleriyle katıldı.

KADININ RENGİYLE ÖZGÜRLÜK ADIMLANIYOR

Avrupa’nın 10 farklı ülkesinden bir araya gelen 100 kadın ve Kürdistanlılar soğuk hava koşullarına rağmen, Öcalan, KCK, YPJ, KJK, TJKE bayraklarını coşkulu bir şekilde taşıyan kadınlar, direniş ruhuyla Öcalan’ın özgürlüğüne adım adım yürüyor. Geçilen her sokakta, her caddede farklı dillerde kadının rengiyle yükselen özgürlük talebi yankılanıyor. Yürüyüşün ilk gününü 2015 yılının Öcalan’a ve Kürdistan’a özgürlük getireceği inancıyla tamamlayan kadınlara yol boyunca İsviçreliler de kimi zaman arabasından çaldığı kornayla kimi zaman ise evinin balkonundan verdiği selamla desteğini sundu.

KOBANÊ’NİN ZAFER RUHU KADINLARIN YÜRÜYÜŞÜNDE

Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı kazanılan zaferin mutluluğu kadınların attığı her adımda hissedildi, Rojava marşları gün boyunca hep bir ağızdan dile getirildi. Kimisinin 65 yaşın üzerinde olduğu, kimisinin daha genç yaşta olduğu kadınları ortak noktada birleştiren özgürlük duygusuna olan inanç İsviçre’de kendini ilk günden hissettirdi. Kadınlar Öcalan’a özgürlüğün yanı sıra gün boyunca PKK’nin terör listesinden çıkarılmasını ve Paris katliamının aydınlatılması içinde taleplerini dile getirdiler.

Kadınların özgürlük yürüyüşünün ikinci günü, Basel’e bağlı Liestal kasabasından başlayarak Akşam saat 16:00 da Basel Marktplatz’da tamamlanacak. Kadınlar, Marktplatz’da Kürdistanlılar tarafından bir mitingle karşılanacak. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER