Kadınlar bayramda sınırda olacak

Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Barış İçin Kadın Girişimi bayramı Suruç’ta geçirecek.

Kadınlar bayramda sınırda olacak

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) bayramı Kobani halkıyla dayanışmak amacıyla Urfa’nın Suruç İlçesi’nde geçirecek.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarına başladığı 15 Eylül’den bu yana direniş halinde olan Kobani halkına moral ve destek vermek üzere Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) parti örgütlerine gönderilen genelge ile bayramı Kobani sınırında geçirme kararı almasının ardından DÖKH de tüm kadınları bayramı Kobani sınırında geçirmeye çağırdı.

DÖKH tarafından yapılan yazılı açıklamada uluslararası ve bölgesel konsept temelinde oluşturulan IŞİD’in Ortadoğu’nun JİTEM’i olarak halkların kazanımlarına ve değerlerine pervasızca saldırırken tüm dünyanın gözleri önünde çağın katliamını gerçekleştirmek için Kobani’yi düşürmeye çalıştığını belirtildi.

Kürt özgürlük tarihinde önemli yeri olan Kobani’nin sadece Kürtler adına değil, bölge halkları ve insanlık adına büyük bir direniş mücadelesi verdiği belirtildi.

“Günlerdir büyük bir irade ve kararlılıkla kuşatmaya karşı büyük bir kahramanlık destanı yazan Kobani halkı, hepimizin onurunu savunurken bizler açısından artık insan olmak Kobani’yi savunmaktır. devrimci olmak Kobani’yi savunmaktır. Kadın düşmanı IŞİD’e karşı kadın özgürlüğünü savunmak, Kobani’yi savunmaktır. Çünkü artık Kobani, özgür yaşam isteyen tüm halkların ve kadınların adıdır.”

Direniş bayramı

Tezkereyi “işgal ve savaş” tezkeresi olarak değerlendiren kadınlar, açıklamanın devamında ise şunları kaydetti:

“Tarihi bir süreçte, tarihi görevlerle karşı karşıyayız. Bu bilinçle tüm kadınları tarihi rollerini gerçekleştirmeye çağırırken, bu bayramı Kobani halkıyla birlikte direniş bayramına dönüştürelim diyor ve başta kadınlar olmak üzere kendine insanım diyen her kesi Suruç’a çağırıyoruz.”

Kadınlar İstanbul’dan yola çıkıyor

Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrısıyla kadın örgütleri, bayramı Suruç’ta geçirecek. Kadınlar, bu akşam İstanbul’dan yola çıkıyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“IŞİD’in Kobanê’ye yönelik başlattığı saldırı yirminci gününde. Savaş tezkeresinin dün Meclis’ten geçmesiyle, Türkiye de artık bu savaşın içinde. IŞİD’in bölge halklarının tümüne, özellikle Alevilere, Hristiyanlara, Kürtlere ve Ezidiler’e yönelik oluşturduğu tehdit, bugün itibariyle çok daha ciddi. Kadınların da yaşamları, bedenleri ve özgürlükleriyse, yalnızca kadın olmalarından dolayı iki misli tehdit altında. Bu yüzden bizler Barış için Kadın Girişimi’nin çağrısıyla bir araya gelen kadın örgütlerinden, feminist örgütlerden, siyasi partilerden, demokratik kitle örgütlerinden kadınlar olarak Kobanê direnişiyle ve bölge halkıyla dayanışma kurmak için bu akşam yola çıkarak Suruç’a gidiyoruz.”

Bu akşam saat 21.30’da Kadıköy Söğütlüçeşme evlendirme dairesi önünden otobüslerle yola çıkacak olan kadınlar, 4-5 Ekim günlerinde sınırda olacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER