Kan davalı Atayılmaz ve Arıcı aileler 9 yıl sonra el sıkıştı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 yıl önce arazi anlaşmazlığı sebebiyle başlayan ve 1 kişinin ölümüne sebep olan kan davası barışla sonuçlandı.

Kan davalı Atayılmaz ve Arıcı aileler 9 yıl sonra el sıkıştı

Şemdinli'nin Bozyamaç köyünde yaşayan Atayılmaz ve Arıcı aileleri arasında 2012 yılında arazi anlaşmazlığı sebebiyle yaşanan kavganın ardından iki aile de Yüksekova'ya göç etti. Yüksekova'da tekrar karşılaşan aileler arasında çıkan kavgada M. Şerif Arıcı aldığı bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetti. Kavganın ardından iki aile arasında başlayan kan davası Hakkari Eski Milletvekili Hakkı Töre ve Hakkari İl Genel Meclisi Eski Başkanı Ferheng Yazgan'ın araya girmesi ile son buldu. İki ailenin de ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi'nde bugün verilen barış yemeğinde aile fertleri bir araya gelerek kan davasını sonlandırdı.

Aile fertlerinin el sıkışarak dualar okuduğu yemekte konuşan Hakkari Eski Milletvekili Hakkı Töre iki ailenin barıştırılması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade ederken aile büyüklerine gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Töre, "Bu tür olaylar tüm halkımızı rahatsız ediyor. Aileler arasında barışın devam etmesinin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Halkımız arasında ayrım olmamalı. Hepimiz tek çatı altında bir aile olarak yaşıyoruz ve bu gibi olayların artık yaşanmamasını istiyoruz. Bugün kardeşlik günüdür" dedi

Barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Yazgan ise, "Bizleri kırmayıp bir araya gelen aşiretlerin ileri gelenleri ve ailelerden Allah razı olsun. İnşallah bir daha böyle tatsız bir olay yaşanmaz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER