'Kara Perşembe' eyleminde 186’ıncı hafta

Kayapınar Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunun Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Kürt siyasetçileri için her hafta yaptıkları "Kara Perşembe" eyleminin186'ncısını gerçekleştirdiler.

'Kara Perşembe' eyleminde 186’ıncı hafta
Kayapınar Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunun Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Kürt siyasetçileri için her hafta yaptıkları "Kara Perşembe" eyleminin186'ncısını  gerçekleştirdiler.

Belediye hizmet binası önünde yapılan protesto eylemine Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Celal Efe, Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, Yenişehir eski Belediye Başkanı Fırat Anlı, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Türki Gültekin, Tüm-Bel-Sen Amed Şube Başkanı Medeni Alpkaya, barış anneleri, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan Genel-İş Sendikası iş yeri temsilcisi Mehmet Şah Sarıkaya, Kürt siyasetçilerin duruşmalarının yapıldığı bugün hükümete seslendiklerini belirterek, "Haksız bir şekilde dört yılı aşkındır özgürlüklerini elinden aldığınız arkadaşlarımızı gelişen sürecin atmosferin samimiyet göstergesi olarak serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bu karar hükümetin kamuoyuna açıklayacağı demokratikleşme paketinin halkların yararına olup olmadığının göstergesi olacaktır" dedi.

Kürt tarafının barış adına attığı tüm adımlara ve fedekarlıklara rağmen hükümetin süreci soğutma, zamana yayma ve anti-demokratik uygulamaları sürdürme çabalarının barışa dönük umutları tükettiğini kaydeden Sarıkaya, "Barış umutlarının tükenmesiyle sürecin tıkanmasıyla ölümlerin ve acıların yeniden başlayacağı kaygılarımızı tekrarlıyor, hükümetin toplumun geniş bir kesimindeki bu kaygıları görmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından "Kara Perşembe" protestosu 5 dakikalık oturma eylemiyle sona erdi. / anf

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER