Karantina uygulamaları devam ediyor

Üç ilde yeni korona vakaları görüldü. Bazı yerleşim yerleri ve binalar karantinaya alındı.

Karantina uygulamaları devam ediyor
Korona virüsü nedeniyle karantinaya alınan yerlere yenileri eklendi. Elazığ’da bayram öncesi il dışından kente yakınlarını ziyarete gelen iki kişinin Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine kaldırıldıkları hastanede yapılan test sonuçları pozitif çıktı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile iki kişinin misafir olarak kaldıkları Fevzi Çakmak ve Olgunlar Mahallesi’nde bulunan iki apartman karantinaya alındı.


Kentte dün, Çaydaçıra ve Sürsürü Mahallesi’nde bulunan iki apartman, Covid-19 vakası görülmesi üzerine karantinaya alınmıştı.

Şanlıurfa’da ise Eyyübiye, Viranşehir, Birecik, Harran, Suruç ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine Eyyübiye’nin Kurucuk Mahallesi’nin tamamı ile Selçuklu Mahallesi, Viranşehir’in Azadi ve Yenişehir, Birecik’in Meydan, Harran’ın Hazreti Yakup, Suruç’un Dikili ve Siverek’in Hacı Ömer mahallelerindeki sekiz binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Kayseri’nin Talas ilçesinde yapılan sağlık taramasında ise bir kişinin testinin pozitif çıkmasının ardından sağlık ekipleri, bölgede filyasyon çalışması başlattı. Vakanın mahalledeki yakınlarına ve komşularına ait dört evde karantina uygulaması başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020, 19:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER