Kaymak Çenet: Küfreden polisi görevden uzaklaştırdık

Yüksekova ilçe merkezinde zırhlı polis aracında vatandaşlara söylenen küfürlerle ilgili sivil toplum örgütleri İlçe kaymakamı ve emniyet müdürü ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaymak Çenet: Küfreden polisi görevden uzaklaştırdık
Hakkari’nin  Yüksekova ilçesinde Cumartesi günü Orient İş Merkezi’ne düzenlenen baskın sonrası toplanan kalabalığa yönelik zırhlı bir polis aracından söylenen küfürlerin tepkisi  sürüyor.

Polisin açık açık söylediği küfürler medyada görüntülenirken ilçede bugün sivil toplum örgütleri konu ile ilgili Yüksekova Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü ile bir toplantı gerçekletirildi.

DBP ilçe binasında bir araya DBP, HDP’li yöneticiler, Belediye Eşbaşkanları, Meya-Der, THD-FED, KURDİ-DER, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlar Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet ile görüştü.

'BÖlGENİN SORUNLARINI BİLİYORUZ' 

Kaymakam Çenet, “Bölgemizde süren bir barış süreci var. Burada birçok arkadaşımızla el ele vererek görevimizi yapıyoruz. Bölgenin sorunlarını biliyoruz. Bir yerde eğer insanlar orayı kolaylaştırıyorsa orada yaşamak kolaydır ama eğer insanlar orayı zorlaştırıyorsa orada yaşamak zordur. Biz gerçekten bu konuda iyi niyetliyiz ve iyi niyetimizi de göstermek istiyoruz.

‘PROVOKASYONLARLA DOLU BİR SÜREÇ’

Yüksekova’da hep beraber bir arada daha iyi yaşayabileceğimizi dosta düşmana ve herkese göstermek istiyoruz. Eğer bir tarafımızca atılan yanlış adımlar varsa bunu da oturup konuşuruz. Bunun da gereğini yapmak istiyoruz. Eğer geçmişten gelen birtakım yanlışlar varsa bunu konuşmalıyız. Bir süreçten geçiyoruz. Tabi provokasyonlarla dolu bir süreç. Kolay bir süreç değil zor bir süreç kontrol dışı şeyler zaman zaman olabiliyor. Biz Yüksekova’nın yatırımlarla, projelerle, ticaret refahıyla, bölge insanın müreffeh yaşamıyla anılmasını istiyoruz. Yüksekova’nın ticaret ve kültür merkezi olmuş bir şehir hatta il olma yolunda ilerleyen bir şehir olmasını istiyoruz. Zaman zaman ya şehit haberleri geliyor ya da sokak şiddeti olayları oluyor. Bazen de hepimizden kaynaklanan sıkıntılar yaşıyoruz.” dedi.

 
“HALKIMIZ  PROVOKASYONDAN ŞİKAYETÇİ”


Başkan Turgut, “Polis vatandaşlarımıza 90’lı yıllarındaki OHAL görüntülerini aratmayacak şekilde baskınlar yapıyor. Evler basılıp kapılar kırılıyor. Evlerde insanların kafalarına silah dayatarak aramalar yapılıyor. Mahallelerde polis araçlarında mehter marşı çalınıyor. Halkımız bu provokasyondan şikâyetçidir. Bir polisin gelip sokak ortasında halkımıza küfür etmesi korkaklık ve acizliktir. Ayrıca birkaç gün önce çarşı merkezinde 3 sivil asker vuruldu. Yüksekova’da herkes bu olaydan sıkıntı yaşadı ve üzüntü duydu. Onlar da bizim çocuklarımız. Buraya ne asker cenazesi ne de gerilla cenazesi artık gelmesin. Zaten Kürt halkı da Sayın Abdullah Öcalan’ın çözüm süreciyle ilgili söylediklerine uymuştur. Artık insanlar ölmesin barış olsun” şeklinde konuştu.

Toplantıda ‘polis küfrü’ ve ilçenin diğer sorunları tartışıldı.





Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER