KCK: 'Biz Öcalan'ın ve sürecin arkasındayız'

Kandil’e giderek KCK’li yetkililer ile görüşen ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümetin acilen adım atması yönünde bir beklenti olduğunu aktardı. Görüşmede KCK yöneticilerinin "Sayın Öcalan baş müzakerecidir.

KCK: 'Biz Öcalan'ın ve sürecin arkasındayız'
Kandil’e giderek KCK’li yetkililer ile görüşen ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümetin acilen adım atması yönünde bir beklenti olduğunu aktardı. Görüşmede KCK yöneticilerinin "Sayın Öcalan baş müzakerecidir. Biz Öcalan'ın ve sürecin arkasındayız. Bundan dolayı bir an önce adım atılmalıdır" dediğini ifade eden Buldan, yasal düzenleme ve hukuki çerçeve konusunda AKP hükümetinden adım atmasının beklendiğini söyledi. 


BDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, dün Kandil'e giderek KCK yetkilileri ile görüştü. Görüşmede süreç üzerine yürütülen tartışmaların yanı sıra KCK yetkililerinin Öcalan'a iletilmek üzere hazırladığı mektupta heyete teslim edildi. Kandil'den dönen heyette yer alan BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Öcalan'ın KCK yetkililerine yazdığı mektubu almak için daha önce gittiklerinde mektubu alamadıklarını hatırlatarak, "Çünkü yaptığımız görüşmelerde mektubun halen okunup tartışıldığı ve bir dahaki görüşmeye yetiştirileceği söylenmişti. Son görüşmeden sonra KCK yetkilileri mektubun hazır olduğunu ilettiler" dedi. 

Buldan, İdris Baluken ile birlikte KCK yetkilileri ile yaptıkları görüşmenin yaklaşık 8 saat sürdüğünü hatırlatarak, görüşmeyi şöyle değerlendirdi: "Bu görüşmede süreç tüm boyutları ile değerlendirildi. Özellikle Rojava, Paris katliamı konusu ve Türkiye'deki 17 Aralık operasyonu sonrası yaşanan kriz ele alınarak bir değerlendirme yapıldı." 

Kandil'de yaptıkları görüşmede beklentilerin olduğunu gördüklerini kaydeden Buldan, "Hükümetin acilen adım atması konusunda bir beklenti var. Sayın Öcalan da son görüşmede yasal düzenlemelerin yapılmasını vurgulamıştı. Kandil yetkilileri de aynı görüşte. Yasal düzenleme ve hukuki çerçeve konusunda adım atılması gerektiğini söylediler. Görüşmemizde 'Sayın Öcalan baş müzakerecidir. Biz Öcalan'ın ve sürecin arkasındayız. Bundan dolayı bir an önce adım atılmalıdır' dediler" diye konuştu. 

Buldan, Öcalan'a hitaben yazılmış 7 sayfalık bir mektup ile döndüklerini ve önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı üzerinden mektubu Öcalan'a ulaştıracaklarını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER