Kerküklü sanatçılar: HDP özgürlükte bir soluktur

Kerküklü sanatçılar HDP’nin başarısı için tüm Kürtleri seferber olmaya çağırdı. “7 Haziran’da yüreğimiz kuzeydeki Kürtlerle olacak” diyen sanatçılar, HDP’nin başarısı tüm bölge halklarının başarısı olacak, diye konuştu.

Kerküklü sanatçılar: HDP özgürlükte bir soluktur
Kerküklü sanatçılar HDP’nin başarısı için tüm Kürtleri seferber olmaya çağırdı. “7 Haziran’da yüreğimiz kuzeydeki Kürtlerle olacak” diyen sanatçılar, HDP’nin başarısı tüm bölge halklarının başarısı olacak, diye konuştu.


“Başta kuzey Kürtleri olmak üzere tüm halklar HDP etrafında güçlerini birleştirmelidir” diyen sanatçılar HDP’nin başarısı aynı zamanda sanatın da özgür olacağını, tüm seslerin, renklerin özgürce kendisini yaşatacağını, gelişeceğini vurguladı.

SANAT HDP İLE ÖZGÜR OLACAK

Senarist Eswet Faik, “Sanatın özgür olması tüm toplumun özgür olmasıdır, baskıya maruz kalan, yasaklanan hiçbir dil, kültür sanatını özgürce geliştiremez diyerek, HDP özgürlükçü çizgisiyle bu yasakları aşmada büyük bir umuttur” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde başta sanatçılar olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine HDP’de buluşma çağrısı yapan Faik şunları belirtti: “Unutmamalıyız ki farklı sesler, renkler, kültürler toplumun, insanlığın zenginliğidir. Tekleşmek, tek renge ve sese mahkum kalmak ölmek demektir. Biz sanata ve felsefeye analık eden bu topraklarda herkesin özgürce kültürünü, inancını yaşamasını geliştirmesini istiyoruz. Bu kaotik ortamda HDP gibi bir oluşum seslerin özgürce ifadesinin umudunu yaratıyor. Onun için kuzey Kürdistan’da ve Türkiye’de özgürlükten yana olan herkes 7 Haziran’da sandıklara giderek oyunu HDP’den yana kullanmalıdır.”

‘HDP ÖZGÜRLÜKTE BİR SOLUKTUR’

Hawar Farıs isimli Kerküklü tiyatro sanatçısı, “Bugün sanat kendisini özgürce geliştiremiyor, baskı her taraftan uygulanıyor, biz Kürtler yıllarca dilimiz, kültürümüz yasak olduğu için sanatımızı geliştiremedik” dedi. Tüm bu engellerle, yasaklarla yaşamak istemediklerini de sözlerine ekleyen Farıs şunları söyledi: “Kendi dilimizle, kültürümüzle sanatımızı geliştirmek istiyoruz. Sadece Kürtçe değil hiçbir dil yasaklanmamalı. Halklar beşiği olan coğrafyamızda sanatımızda çok renkli, çok sesli olmalı. İşte HDP bu özgürlük mücadelesinde bir soluktur. Eğer bu soluklanma şansımızın da bugünkü kaotik ortamda kaybolup gitmesini istemiyorsak başta tüm Kürt sanatçılar ve tüm toplum HDP çizgisi etrafında gücünü birleştirmeli ve seçimlerde HDP için oylarını kullanmalı.”

‘HDP’NİN BAŞARISI HEPİMİZİN OLACAK’

“Bizim birliğimizi kurmaktan, ortak mücadele etmekten başka seçeneğimiz yoktur. Renk, kültür farklılığını aşarak hepimizin ortaklaşacağı yer HDP’dir” diyerek, HDP’nin seçimdeki başarısının tüm bölgeye etki edeceğini belirten tiyatro sanatçısı Nejat Necmi ise HDP’nin başarısı için şu hususlara dikkat çekti: “HDP belki sadece Kuzey Kürdistan'da seçimlere giriyor, ancak bugün tüm Kürtlerin gündeminde. Hatta bölgede özgürlük, demokrasi mücadelesi veren herkesin gündeminde. Çünkü bölgede süren savaştan, kaostan çıkışın ancak öyle bir oluşumla, mücadele birliğiyle olacağını herkes gördü. Dolayısıyla HDP aslında ezilenlerin gönlünde yer edindi ve herkeste bir umut oldu. Ama bunun daha da sonuç alıcı olması açısından herkes seçimlerde de sahip çıkarak HDP’yi meclise göndermelidir.”

‘OYLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM’

Kerküklü komedyen Zanyar Cuma HDP’nin seçim barajını aşması için herkesi sandık başına gitmeye çağırarak “Bilinmelidir ki HDP sadece parlamentoya girmeye çalışan bir parti değil. Bugünkü kaostan, bölgemizde yaşanan acılardan kurtulmak için halkların mücadele birliğidir. Rojava’da ortaya çıkan halkların demokratik güç birliğinin kalıcı hale gelmesinde, güney Kürdistan’ın daha demokratik bir düzen sağlamasında ve bölge halklarının ortak mücadele cephesinin oluşmasında bir önemli bir kilometre taşıdır. Onun için herkesi HDP’de birleşmeye, tek bir oyun bile boşa gitmemesi için daha fazla çalışmaya çağırıyorum” biçiminde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 11:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Elena
Elena - 5 yıl Önce

))

Елена
Елена - 5 yıl Önce

Как имя этого мужчины???

SIRADAKİ HABER