Kerkük'te Bir Gazeteci Öldürüldü

Kerkük Riyaz’da IŞİD ile peşmergeler arasında çıkan çatışmalarda 27 yaşındaki fotomuhabiri Kamran Najm İbrahim hayatını kaybetti.

Kerkük'te Bir Gazeteci Öldürüldü
 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi peşmergeleri arasında Kerkük Riyaz’da çıkan çatışmalarda fotomuhabiriKamran Najm İbrahim hayatını kaybetti.

27 yaşındaki Kamran Najm İbrahim, Irak merkezli fotoğraf ajansı MetroGraphy’nin kurucularındandı. Fotoğrafları The Washington Post, Vanity Fair, The Times ve Financial Times’da yayınlanmıştı.

Ocak 2014’te Erbil’de düzenlenen TEDx etkinliğinde İbrahim şöyle konuşmuştu:

“Kürdistan'da yaşayan Iraklı bir fotoğrafçı olarak, savaş resimleri çekmek zorunda olduğumuzu inkar edemem. Ama bir fotoğrafçı olarak, bu ülkenin tarihini kaydetmek için başka fotoğraflar da çekmemiz gerekiyor. Bu nedenle 2009’da Irak’ın ilk fotoğraf ajansını kurduk. Fotoğrafçılarımız Irak ve Kürdistan’da farklı olayları takip etmeye çalışıyorlar. Günlük yaşam ve günlük haberleri takip ediyorlar, sadece bombaları değil. Burada sadece kan yok, başka hikayeler de var.”

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Ortadoğu ve Kuzey Afrika koordinatçrü Şerif Mansur, İbrahim’in öldürülmesinin ardından “Irak’ta çatışmalar artarken, gazetecilerin zarar görmeden ve tehdit edilmeksizin haber yapabilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

CPJ’nin verilerine göre, 2014’te dünyada 16 gazeteci öldürüldü. İbrahim’le birlikte bu sayı 17’ye çıktı. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER