Kılıçdaroğlu AB'ye seslendi: Sizden de adalet istiyoruz

23 gün önce Ankara Güvenpark'tan yola çıkan Adalet Yürüyüşü korteji bugün İstanbul'a ulaştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü Maltepe'de yapılacak mitinge toplumun her kesiminden katılım çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu sabah düzenlediği basın toplantısında ise Avrupa Parlamentosu'nun ilişkileri askıya alma kararına, "Türkiye iktidar partisinden ibaret değil" diyerek karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu AB'ye seslendi: Sizden de adalet istiyoruz
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlayan ‘Adalet Yürüyüşü’ bugün saat 12.00 sularında İstanbul il sınırına ulaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul tabelası önünde fotoğraf çektirerek, mitinge katılım çağrısını yineledi.


Pazar günü Maltepe’de düzenlenecek mitinge ise 1.5 milyon kişinin katılması bekleniyor. Yürüyüş İstanbul’a yaklaştıkça güvenlik önlemleri de arttırılıyor. Kortej ve dinlenme alanlarına kişiler aranarak alınıyor. Aynı zamanda yol güzergahı üzerinde 2 metre aralıklarla sivil polis ekipleri olabilecek provokasyona karşı önlem aldı. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu 23’üncü günün ikinci etabı başladığında İstanbul tabelasının önünde basın açıklaması düzenleyecek.

‘TÜRKİYE İKTİDARDAN İBARET DEĞİL’

23’üncü gün yürüyüşü öncesi açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Kocaeli’den ayrıldıklarını belirterek teşekkür etti. Kimsenin burnunun kanamadan İstanbul’a girileceğini belirten Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz’da yürüyüşün tamamlanacağını fakat ‘adalet’ arayışının süreceğini belirtti.

hakki1Avrupa Parlementosu’nun Türkiye’yle ilişkileri askıya alma kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Buradan Avrupa Parlementosu’na seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Sadece iktidar partisinden ibaret değil ki. Avrupa Birliği ile ilişkilerin askıya alınması değil devam etmesi gerekiyor. Umarım bizim adalet arayışımıza destek vererek Türkiye ile olan ilişkileri yönünde bir karar alırlar. Adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlementosu’da adil davranarak Türkiye ile olan ilişkileri sürdürme yönünde tavır alması umuduyla.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Ömer Halis Demir'in resimlerinin olduğu tişörtler giyen 100 gençle birlikte yürüdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Ömer Halis Demir’in resimlerinin olduğu tişörtler giyen 100 gençle birlikte yürüdü.

23. GÜNDE İSTANBUL’A ULAŞILDI

Kılıçdaroğlu’nun günlük basın toplantısının ardından kortej 23. gün yürüyüşüne başladı. Kortej saat 12.00 sularında İstanbul’a ulaştı.

adalet

Sanatçı Nur Sürer ve Sumru Yavrucuk da ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılanlar arasında.

Evrensel muhabiri Metin Göktepe’nin annesi Fadima Göktepe de yürüyüşün bugünkü bölümüne koltuk değneği ile katıldı. / DUVAR

fadime 

polis1

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER