Kılıçdaroğlu: Önüme kurşun atıldı, ölümle tehdit edildim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler’deki bombalı saldırıda yaşamını yitiren polislerin cenaze töreninde bir grup tarafından protesto edilmesiyle ilgili konuştu, kurşunla tehdit edildiğini açıkladı. CHP lideri, “Namaz sonrası, sürekli bağıran bir kişi, benim önümden geçerken bir kurşunu bana attı” dedi.

Kılıçdaroğlu: Önüme kurşun atıldı, ölümle tehdit edildim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Vezneciler’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden polisler için Fatih Camii’nde düzenlenen cenazede protesto edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Cenaze töreninde protestoların hedefi olan Kılıçdaroğlu, bazı grupların sözlü tepkisiyle karşılaşmıştı.

Kendisine yönelik bu tepkinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, dikkat çekici bir bilgiyi paylaştı ve kurşunla tehdit edildiğini söyledi.

CHP lideri, “Namaz sonrası, sürekli bağıran bir kişi, benim önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Namaz sırasında sürekli bağıran bir kişi eski Cumhurbaşkanımızın, Başbakanın ve benim de önümden geçerken bir kurşunu bana atmıştır. Kurşun bu. Eğilip yerden almak istedik, arkadaşlar parmak izi nedeniyle kağıda sarıp aldılar. Birazdan bu kurşunu polise teslim edeceğiz.

“Bir kişi Cumhurbaşkanı’nın önünden, Başbakan’ın önünden, İçişleri Bakanı’nın önünden geçecek, kurşun atacak, beni ölümle tehdit edecek. Onun feriştahı gelse beni durduramaz. Ben ülkem için canımı vermeye hazırım. Üzüldüğüm nokta, böyle bir olayın Emniyet’in önünde, onların organizasyonuna meydana gelmesidir.

“Bundan böyle kendi önlemimizi kendimiz alacağız, bakın o zaman ne oluyor. Bu ülke sahipsiz bir ülke değildir. Daha önce TOBB’da yaptığım konuşmada özgürlükçü sistemi, demokrasiyi, parlamenter sistemi savunmuştum. ‘Bizim kanımızı dökmeden yapamazsınız’ demiştim. Şimdi bunun provaları yapılıyor, kimse şunu aklından geçirmesin. Bir kişi ölürüz bin kişi diriliz, kimse bizi yolumuzdan döndüreceğini düşünmesin.”

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER