Kılıçdaroğlu'na 'İzmir'deki barış mitingine katıl' çağrısı

Barış Bloku’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun barış talebiyle İzmir’de yapılacak olan mitinge katılıp barış çağrısı yapmasını istediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'na 'İzmir'deki barış mitingine katıl' çağrısı

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan haberde Barış Bloku’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun barış talebiyle İzmir’de yapılacak olan mitinge katılıp barış çağrısı yapmasını istediği belirtildi.

11 Ağustos tarihinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret eden Barış Bloku üyesi emek ve meslek örgütü temsilcileri, Türkiye’nin içinde bulunduğu çatışmalı ortamın sona ermesi amacıyla CHP’nin daha fazla sorumluluk ve rol üstlenmesini istedi. Özellikle bu çerçevede koalisyon görüşmelerinin bir an önce sonuca ulaştırılmasını ve AKP’nin “geçici hükümetle” Türkiye’yi ateşe atan politikalarının önüne geçilmesini isteyen Barış Bloku üyeleri, İstanbul’da yapılan Barış Bloku mitingini işaret ederek, Kılıçdaroğlu’ndan şu talepte bulundu:

“İnsanlar yaşanan çatışmalı süreçten rahatsız, toplum bu savaşı istemiyor. Biz İstanbul’da büyük bir miting düzenledik. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu mitinge katıldı. Siyasetçilerin toplumun bu barış taleplerinin yanında yer almasını istiyoruz. Ayrıca bu aynı zamanda bir ihtiyaç. Sizi de bu tür eylemlerde yer almanızı istiyoruz. Örneğin, İzmir’de büyük bir miting düzenleyelim sizde oradaki mitinge çıkarak barış çağrısında bulunun. Bu toplumu rahatlatır, barış arayışlarını güçlendirir.”

Önerileri dinleyen Kılıçdaroğlu’nun toplumsal barış arayışlarına değer verdiklerini ve CHP’nin de silahların susmasını arzu ettiğini söyledi. Ayrıca İzmir’de barış mitingi düzenlenerek kendisinin de bu mitinge katılması önerisine sıcak yaklaştığı belirtilen Kılıçdaroğlu’nun “durumu parti yetkili organlarında değerlendireceklerini” belirttiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER