KJA Ankara Koordinasyonu oluşturuldu

KJA Ankara Koordinasyonu yaptığı basın toplantısıyla oluşumunu kamuoyuna deklare etti. Basın toplantısında Ankara'daki bütün kadınlara KJA çatısı altında birleşme, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

KJA Ankara Koordinasyonu oluşturuldu
 Kürt kadınları ile kimi kadın kurumlarının temsilcileriyle KJA Ankara Koordinasyonu oluşturuldu. Oluşum, Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleştirilen basın toplantıyla kuruluşunu kamuoyuna duyurdu. Toplantıda konuşan Koordinasyon üyesi Newroz Şanlı, Türkiye ve Ortadoğu'daki kadın özgürlük mücadelesinin öncü gücü olan Kürt kadın hareketinin, KJA çatısı altında örgütlülüğünü büyüttüğünü ve tüm kadınlara da mücadele coşkusu verdiğini belirtti.

Şanlı, Ankaralı kadınlar olarak kendilerinin de KJA'nın örgütlülüğünü benimsediklerini ve Diyarbakır'dan yükselen sese kulak vermek amacıyla Ankara'da da KJA Koordinasyon'nu oluşumunu ilan etiklerini  söyledi. Şanlı, "Her ne pahasına olursa olsun sarayın kimliğimiz ve bedenlerimiz üzerinden yürüttüğü bu savaşı durdurmanın mücadelesini vereceğiz" diye konuştu.
Çözüm süreci nihayete ermeli 

Şanlı, kadınlar olarak barıştan yana olduklarını ve Erdoğan'ın iktidarı için "Çözüm ve Müzakere" masasının savunucuları olacaklarını ifade etti. Şanlı, verecekleri mücadelenin de yeniden çözüm masasının kurulması ve sürecin mimarı olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak, çözüm sürecinin nihayete ermesine dönük olacağını kaydetti. 

Sürecin müdahilleri olarak çözüm gelinceye kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Şanlı, bununla birlikte katliam tehdidi altında olan Varto, Silvan, Silopi, Yüksekova ve Lice'deki direnişi yükselten kadınlarla yan yana, yürek yüreğe olduklarını ifade etti. Şanlı, Ankara'daki bütün kadınlara KJA çatısı altında birleşmeye, mücadeleyi yükseltmeye de çağırdı. 
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER