Kobani direnişi 75. gününde

Kobani direnişi 75. gününde devam ediyor. YPG ve YPJ güçlerinin kent içindeki ilerleyişi devam ederken, kent dışında yer alan köylere de karşı saldırı düzenlendi.

Kobani direnişi 75. gününde

Kobani direnişi 75. gününde devam ederken Halk savuna Birlikleri (YPG) ve Kasın Savunma Birlikleri (YPJ), Peşmerge, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Burkan El Fırat güçlerinin direnişi devam ediyor.

Kobani’deki direnişe ilişkin açıklama yapan YPG basın merkezi, YPG/YPJ güçlerinin kent içindeki ilerleyişi ve kent dışında yer alan köylere düzenlediği eylemlerin sürdüğü belirtildi.

Dün gece doğu cephesinde Sukul Hal, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde konumlanan Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yönelik saldırılar düzenlenirken, Belediye Caddesinde IŞİD’in bulunduğu bazı noktalar YPG’nin denetimine geçti.

Kentin kuzeydoğu bölgesinde YPG hakimiyetinin pekiştiği belirtilen açıklamada, çatışmalarda 9 IŞİD üyesinin öldürüldüğü,  ayrıca YPG’nin bölgede yaptığı arama tarama çalışmalarında 7 IŞİD üyesinin cesedine ulaşıldığı da aktarıldı.

Dün gece güney cephesinde küçük çaplı çatışmalar yaşanırken, Kobani’nin 10 kilometre kadar batısında bulunan Menicê köyü çevresinde üslenen IŞİD’e karşı da saldırı düzenlendi, 4 IŞİD üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER