Kobani eylemlerine katılan 6 kişiye 400 yıl hapis istemi

Tarsus’ta yapılan Kobani’ye destek eylemlerinde gözaltına alınan 6 kişi için hazırlanan iddianamede en az 400 yıl hapis cezası istendi.

Kobani eylemlerine katılan 6 kişiye 400 yıl hapis istemi

Mersin’in Tarsus ilçesinde 6-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Kobani eylemlerinin ardından gözaltına alınan 6 kişi için hazırlanan iddianame Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Muhammet Şirvan Kaya, Hüseyin Saray, Serdal Beyazit, Vedat Çiçekçi ve Soner Yıldırım hakkında “örgüt üyesi olma” ve “örgüt propagandası yapma” ile “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılma”, “toplantı ve yürüyüşlere silah benzeri aletlerle katılma”, “kamu malına zarar verme”, “ruhsatsız ateşli silah ve mermilerini satın alma”, “halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme” ve “görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla 79’şar yıl hapis cezası isteniyor.

İddianamede ayrıca Kaya’nın evinde yapılan aramada ruhsatsız bir silahın ele geçirildiğine yer verilerek, Kaya’nın annesi Zahide Kaya’nın “Silah bana aittir” beyanı üzerine hakkında “suçu üstlenme” gerekçesi ile aynı iddianamede dava açıldı.

Dava kapsamında Muhammet Şirvan Kaya tutuklu olarak yargılanıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER