'Kobani özgürleşti sıra köylerde'

Kobanê'nin özgürlüğünü ilan eden Kaniya Kurda operasyonunda yer alan YPG/YPJ savaşçıları Medya Meysa, Siyamed Kobanê, Ezda Dilbirin, Koçer Kobanê “Kobanê özgürleşti sıra Kobanê'nin köylerini özgürleştirmeye geldi” diye konuştu.

'Kobani özgürleşti sıra köylerde'
Kobanê'nin özgürlüğünü ilan eden Kaniya Kurda operasyonunda yer alan YPG/YPJ savaşçıları Medya Meysa, Siyamed Kobanê, Ezda Dilbirin, Koçer Kobanê “Kobanê özgürleşti sıra Kobanê'nin köylerini özgürleştirmeye geldi” diye konuştu.


DAİŞ çetelerine karşı destana dönüşen Kobanê direnişi YPG/YPJ savaşçılarının güney cephesinden sonra doğu cephesinde dün sabah başlattığı kapsamlı operasyon sonucunda Kaniya Kurda bölgesini de temizlemesi ile zafere ulaştı.

DİRENİŞ MUCİZESİ

DAİŞ çetelerinin 15 Eylül'de başlattığı saldırılara karşı mucize olarak değerlendirilen bir direniş ortaya koyan YPG/YPJ savaşçıları köylerde sergiledikleri amansız direnişin ardından DAİŞ çeteleri için Kobanê kent merkezini cehenneme çevirdi. Direnişin ilk üç ayında çetelerin her türlü ağır silah ve sayısal üstünlüğüne karşı destansı bir direniş gösteren ve Kobanê'yi çetelere bırakmayan YGP/YPJ savaşçılarının bu direnişi sonuç verdi ve Aralık ayı ile birlikte Kobanê Kurtuluş Hamlesi başladı. Savunma pozisyonunda hamle pozisyonuna geçen YPG/YPJ güçleri güney batı hattından, güney ve güney doğu cephelerine uzanan hatta birçok alanı hızla özgürleştirdi ve son olarak savaş dengesini tümden kendi lehine çevirecek olan kentin en stratejik noktası Miştenur Tepesi’ni çetelerden temizledi.

MİŞTENUR'UN ARDINDAN KISA SÜREDE KENT ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

Miştenur Tepesi’nin özgürleştirilmesi ile birlikte büyük bir avantaj elde eden YPG/YPJ güçleri Kobanê Kurtuluş Hamlesini’nin ilk aşamasını da tamamlayarak, Kobanê'yi DAİŞ çetelerinden tümüyle temizleme ve zaferi ilan etme aşamasını başlattı. Bu aşamada ilk olarak güney cephesi DAİŞ çetelerinden temizlendi ve bu cephede köylerin özgürleştirilmesi aşamasına geçildi. DAİŞ çeteleri kent merkezinde sadece Kobanê'nin doğusunda kaldı.

23 Ocak günü DAİŞ çetelerini kentin doğusundan temizleme ve artık Kobanê'nin özgürlüğünü ilan etmek amacıyla YPG/YPJ güçleri kapsamlı bir operasyon başlattı. Operasyon boyunca çetelere ağır darbeler vuruldu ve onlarca çete öldürüldü, çok sayıda cephane ele geçirildi. Operasyonun ikinci gününde ANF'ye konuşan YPG doğu cephesi komutanı Mazlum Kobanê, DAİŞ çetelerinin Kaniya Kurda bölgesine sıkıştırıldığını, yalnızca dört sokakta kaldığını söyledi ve “Dört sokak sonra zaferi müjdeleyeceğiz” dedi. Dün sabah YPG/YPJ güçleri Kaniya Kurda bölgesindeki çetelere son darbeyi indirecek operasyonu başlattı. DAİŞ çetelerinin barındığı dört sokak üç buçuk saat içerisinde temizlenerek Kobanê tamamen çetelerden özgürleştirildi.

Operasyona katılan YPG / YPJ savaşçıları mücadelenin bitmediğini ve DAİŞ çetelerinin Kobanê'nin tüm köylerinden temizlenmesi gerektiğini söyledi.

‘DAİŞ ÇETELERİNİN KOBANÊ’YE ARTIK GÖZÜ BİLE DEĞMEYECEK’

Medya Meysa: Kaniya Kurda'nın özgürleştirilmesine yönelik başlattığımız hamle kapsamında bugün sabah saatlerinde Kaniya Kûrda bölgesine operasyon başlattık. Operasyonumuz üç buçuk saat sürdü, operasyon boyunca YPJ olarak aktif bir rol oynadık.

Bu sabah başlayan Kaniya Kurda operasyonunda YPJ savaşçıları ve komutanları olarak tüm gruplarda yer aldık. Kadın savaşçılar Kobanê'nin tümden çetelerden temizleneceği ve son darbeyi vuracağımız bu operasyona büyük bir moral ile hazırlandı ve operasyonun üstün başarı ile sonuçlanmasında önemli bir rol oynadılar.

Kobanê'yi özgürleştireceğimize olan inancımız hiçbir zaman eksik olmadı. Biz inanç ve irademizle ayakta kaldık. Kobanê'nin her bir karışında direndik. En zor anlarda bile düşmanın yenilgiye uğratılacağından şüphe duymadık. Halkımıza ve şehitlerimize söz verdik. Bu sözü tutmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Bu sözü tutmuş olmak, Kobanê'yi özgürleştirmek, tarifi olmayan bir mutluluk.

Bu noktadan sonra Kobanê'nin köylerini özgürleştireceğiz ve mücadelemiz bitmedi devam edecek. DAİŞ'i Kobanê'nin tek bir köyünde ve karışında bitirene kadar hamlelerimiz sürdüreceğiz. Asla gevşemeyeceğiz, DAİŞ çetesine karşı mücadeleyi bundan sonra daha da yükselteceğiz, kararlıyız. DAİŞ çetelerinin artık bu kente ayakları değil, gözleri bile değmeyecek. Halkımıza tüm köyleri de özgürleştireceğimizin sözünü veriyoruz.

‘HER KARIŞINDA DİRENDİK’

Siyamed Kobanê: Kobanê'nin her karışında şehitlerimizin kanı var. Her bir ev, sokak ve mahallede büyük bir direniş gösterdik. Biz asla teslimiyeti, yenilgiyi düşünmedik. Bizim felsefemizde teslimiyet ve yenilgi yok. Bunun için de Kobanê'yi özgürleştireceğimizi biliyorduk, “Düştü, düşecek” dediler, “Bu kadar büyük bir güce karşı direnemezler” dediler. Ama biz teslim olmayanların ve yenilgiyi asla kabul etmeyenlerin geleneğinden gelen savaşçılar olarak ne olacağını biliyorduk. Kobanê DAİŞ'e cehennem olacak demiştik ve öyle de oldu. Bugün son darbeyi vuracak operasyonu başlattık. Bu direniş boyunca halkımızdan büyük bir moral aldık.

Halkımıza, komutan Diyar, Gelhat, Êriş, Cudi ve adını anamadığımız tüm şehit yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Şimdi de tüm köyleri özgürleştireceğimizin sözünü halkımıza veriyoruz.

Kobanê gençliği de köylerin özgürleştirilmesi aşamasında gelsin ve bundan sonraki özgürleştirme hamlesine katılsın.

'APOCU İRADE İLE KOBANÊ'Yİ ÖZGÜRLEŞTİRDİK’

Ezda Dilbirîn: YPG/YPJ olarak sabah saatlerinde DAİŞ çetelerinin Kobanê kent merkezinde kaldığı tek yer olan Kanîya Kûrda bölgesine operasyon başlattık. Amacımız bu operasyonla Kaniya Kurda'yı da çetelerden temizleyerek Kobanê'nin özgürlüğünü ilan etmekti ve bunu başardık. Kobanê'de kanton ilanının birinci yıldönümü olan 27 Ocak'ta Kobanê'yi özgürleştirdiğimizi ilan etmek istiyorduk. Bunu bir gün kala başardık.

Kobanê direniş çok zorlu oldu, büyük bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırıya karşı aylarca sınırlı imkanlarla ama üstün bir irade ile direndik. DAİŞ çeteleri her türlü üstün teknik ve sayısal güçle Kobanê'ye saldırdı. Bu saldırıya karşı ancak üstün bir irade, kararlılık ve inanç ile durulabilirdi. Bu inanç ve irade de önder Apo felsefesi ile donanmış savaşçılar tarafından ancak ortaya konabilirdi. Biz de bunu yaptık ve Kobanê'yi özgürleştirdik. Kobanêliyim, burada doğdum ve burada büyüdüm. Özgürlüğün tadına Kobanê'de devrim ile birlikte vardım. Bu anlamda bir daha asla özgürlük olmadan yaşamayı düşünmedim ve DAİŞ çetelerine karşı bu inanç ve kararlılıkla mücadele ettim. Tüm kadın yoldaşlarımız da bu temelde direndi ve sonucunda da halkımıza zaferi armağan ettik.

Bu saatten sonra DAİŞ çeteleri ve bir başka gücü Kobanê'ye yaklaştırmayacağız.

YPJ şehitleri ve tüm şehit yoldaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. YPJ saflarında omuz omuza Kobanê savunması yaptığımız ve kahramanca şehit düşen yoldaşlarımın ruhu şad olsun. DAİŞ çetelerini Kobanê'nin her köyünde ve her karış toprağında ezeceğiz. DAİŞ çeteleri nereye kaçarsa kaçsın onlardan hesap soracağız.

‘SIRA KOBANÊ'NİN KÖYLERİNDE’

Koçer Kobanê: Ben de diğer arkadaşlarım gibi Kaniya Kurda'nın DAİŞ çetelerinden temizlendiği ve Kobanê'nin tümden özgürleştirildiği operasyonda yer aldım. Kobanê artık özgür ve biz bunun tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak asla gevşemeyeceğiz, şimdi sıra Kobanê'nin köylerini özgürleştirmede. Nasıl ki halkımıza Kobanê merkezi için verdiğimiz sözü tuttuysak, köyleri de özgürleştireceğimizin sözünü tutacağız. Son olarak bu süreçte Kobanê direnişinde bizimle omuz omuza direnen dört parça Kürdistan gençliğine, Türkiyeli yoldaşlarımıza, yine bizimle demokratik bir Suriye için direnen Arap yoldaşlarımıza da sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER