Kobani'de tarihe not düşen direniş 62'inci gününde

Kobanê’de 62 gündür DAİŞ çetelerine karşı kesintisiz direnen YPG/ YPJ güçlerinin, çetecileri gerilettiği ve amansız direnişin doğu ve güney cephelerinde devam ettiği görüntülere yansıdı.

Kobani'de tarihe not düşen direniş 62'inci gününde
Kobanê’de 62 gündür DAİŞ çetelerine karşı kesintisiz direnen YPG/ YPJ güçlerinin, çetecileri gerilettiği ve amansız direnişin doğu ve güney cephelerinde devam ettiği görüntülere yansıdı. Sınır kapısının etrafından uzaklaştırılan çetelerin, tarihe not düşen direnişe karşılık havan toplu saldırısının devam ettiği görüldü.


Kobanê de, DAİŞ çetelerine karşı YPG/YPJ öncülüğünde sergilenen direniş 62’inci gününde devam ediyor. Çetecilerin işgal ve katliam girişimine karşı Kobanê halkının YPG/YPJ öncülüğünde yürüttüğü direniş tarihe not düşerken, tüm dünya insanlığından da takdir topladı. Bu direnişe ortak olmak ve insanlık onurunu korumak adına Kobanê sınırının üst hattında yürütülen nöbet eylemine gelen başta Türkler olmak üzere her etnik yapıdan, inançtan ve siyasal görüşten insan, sınırı aşarak açılan cephede yerini aldı. Tanklar, büyük toplar ve havanlar ile Kobanê’nin 3 yüz 62 köyünü işgal eden çeteler, geldikleri Kobanê kent merkezinde YPG/YPJ öncülüğünde ki irade ile karşılaştı.

Doğu’da Girê Spî (Tıl Ebyad), batıda Cerablus ve güneyde de Bab, Mınbıc ve Ezaz’dan saldırıp sürekli güç takviyesi yapan çeteler ve destekçileri, Irak’ta, Suriye’de olduğu gibi Kobanê’nin de direnmeden teslim olacağı ve işgal edecekleri varsayımı ile hareket etmenin yanılgısını kente ulaştıklarında anladılar. Her 3 cephede de direnen direniş güçleri, doğuda Kaniya Kurda Mahallesinde, Miştenur Tepesi’nin çevresinde ve güney mahallerin de çetecilere karşı amansız bir direniş sergiledi.

Ajansımızın sınıra sıfır noktada çektiği görüntülerde, çetelerin kentin güney cephesinde ve doğu cephesinde geriletildiği ve direnişin çok şiddetli olarak devam ettiği görüntülendi. Kentin iç bölgesinde sivillerin yaşadığı mahallere çeteciler tarafından rastgele havan topu atıldığı görülürken, direniş güçlerinin ise cephelerde amansız olarak direndiği görüntülere yansıdı. Geçtiğimiz günlerde attığı havan topları ile sivil katliamı yapan çetelerin, önceki görüntülere göre her 3 cephede de geriletildiği gözleniyor. Yine geçtiğimiz günlerde Kobanê’yi  Mürşitpınar’a açan sınır kapısını ele geçirmek için sürekli havan topları ile döven çetelerin, kapı etrafından temizlendiği görüntülerdeki ayrıntılar arasında.

Öte yandan çetelerin işgaline uğrayan mahallerde sağlam binanın kalmadığı ve mahallelerin harabeye döndüğü görüldü.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER