Korona virüsü salgını nedeniyle 58 ilde sokağa çıkma yasağı başladı

Korona virüsü tedbirleri kapsamında çok yüksek riskli 58 ilde, bugün saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı başladı.

Korona virüsü salgını nedeniyle 58 ilde sokağa çıkma yasağı başladı

İçişleri Bakanlığı korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının saatlerini hatırlatmak amacıyla açıklama yaptı.

Açıklamada, çok yüksek risk (Kırmızı) kategorisinde bulunan 58 ilde sokağa çıkma yasağının cuma günü saat 21.00'de başlayıp pazartesi günü saat 05.00'te biteceğini belirtildi. Bu akşam itibariyle sokağa çıkma yasağı başlayacak iller şöyle:

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Yüksek risk grubundaki illerde ise yasak cumartesi günü saat 21.00'de başlayacak.

Açıklamada, “Yüksek risk (Turuncu) grubunda yer alan Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak” denildi.

Düşük (Mavi) grubunda yer alan Şırnak’ta ve orta riskli (Sarı) iller Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van’da sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Açıklamada, sokağa çıkma yasağı olan günlerde market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçileri saat 10.00 ve 17.00 arasında açık olacağı, bu sürede telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceği hatırlatıldı.

Lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı gibi işyerleri ile online sipariş firmaları 10.00-24.00 saatleri arasında siparişlerini teslim edebileceği ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER