Latif Erdoğan: Gülen Cemaati'ni MİT aracılığıyla ABD kurdu

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınlarından biri olan Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Latif Erdoğan, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaat’i, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur” dedi.

Latif Erdoğan: Gülen Cemaati'ni MİT aracılığıyla ABD kurdu

Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Latif Erdoğan, CNN Türk’te katıldığı bir programda Gülen Cemaati’nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) aracılığıyla ABD tarafından kurdurulduğunu öne sürdü.

Erdoğan, Gülen Cemaati’nin bir dönem MİT) tarafından destek gördüğünü belirterek, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaat’i, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur” diye konuştu.

“Elimde çok döküman ve bilgi var”

Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınlarından biri olan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) içerisinde yüzde 80-90 civarında Gülen Cemaati mensubu askerin olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

“Bunlar, küçük yaşlardan itibaren ‘Ben kullanılmaya hazırım’ mantığında insanlar. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir.

“Gülen 90 yılında bana hayatını anlatan tek insandır. Elimde çok döküman ve bilgi var. Çevresiyle ilgili yaptığımız görüşmeler var.

“TSK’daki yapılanmaları da zannediyorum ki 76 yıllarına dayanan bir süreç ama bireysel bir yapılanma bu. Kurumsal olarak 80’li yıllarda çalışma yaptılar. Yapılanmanın başına bir kişiyi koymaları da 86’dan sonra gerçekleşiyor.

“3-4 ay evvel ordu içindeki varlıklarının yüzde 90 dedim. Şu anda ekranda gördüğüm o generallerin, Akın Öztürk hariç hepsini tanıyorum ben. Talebelik dönemlerinden biliyorum, Gülen’in yanına gidip geliyorlardı.

“Şey var mesela, Hulusi Akar’a, ‘Seni Fethullah Gülen ile görüştürelim’ diyen asker. O Gülen’in talebelerinden birisiydi. Gülen’in yanına cumartesi pazar tatil günlerinde İstanbul’da veya İzmir’de gelip kalan insanlardı.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER