Liderler oylarını kullandı

Türkiye’nin genel seçimi sürerken, Meclis’teki partilerin liderleri oylarını kullandı.

Liderler oylarını kullandı

7 Haziran genel seçimleri sürüyor. Mecliste’ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin liderleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oylarını kullandı.

HDP Eş Genel Başkanları oylarını seçime girdikleri yerlerdekullandı.

Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ oyunu Van İpekyolu ilçesinde bulunan Zaferler İlkokulu kullandı. Burada konuşan Yüksekdağ, seçim süresi boyunca oldukça zor yollardan geçerek sandıkların başına geldiklerini belirterek, onca zorluklara rağmen HDP’nin en iyi sonucu çıkaracağını söyleyerek, “Siyasi iktidar sürekli bu sandıklara ulaşmamızı, ulaşılamaz hale getirmek istedi. Bu zorluğu çıkaranların yenilgileri bu sandıklarda çıkacak” dedi.

Demirtaş: Sandıktan yarınlarımız çıkacak

HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Sultanbeyli Hamidiye Mahallesi Mevlana Ortaokulu’nda kullandı.Demirtaş,  ‘Demokratik bir yarış yaptık’ diyemem. Bütün haksızlıklara, adaletsizliklere rağmen biz Türkiye’nin kardeşlik duygularını büyütmeye çalıştık. Herkesin sandık başında olmasını temenni ediyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“Sandıktan yarınlarımız çıkacak. Seçim sonuçları ne olursa olsun bütün ülke için hayırlı olsun. Sonuç ne olursa olsun hiç kimse umudunu yitirmesin. Bu ülkenin çok güçlü bir demokrasi dinamiği var. Seçimlerin, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin kendini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni bir anayasaya vesile olmasını diliyorum.”

Davutoğlu: Her şey ülkemiz için halkımız için 

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oyunu milletvekili adayı olduğu Konya’da kullandı.Davutoğlu, “Her şey ülkemiz için halkımız için çevre gönül coğrafyamız için. Hayırlı olmasını diliyorum. Bütün bu seçim kampanyası dahilinde tam bir olgunluk içinde hareket eden vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Böyle bir günde herkesin özgür iradesiyle sandık başına gidip oyunu kullanması bir vatandaşlık görevidir” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oyunu Ankara-Çankaya Arjantin İlkokulu’dakullandı. Kılıçdaroğlu oyunu kullandıktan sonra, eşit olmayan bir seçim süreci gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Her şeye rağmen seçim maratonu güzeldi, halkın ilgisi güzeldi. Sandığa gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlara içten teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Onlar aynı zamanda demokrasinin bekçisidirler. Hepsini yürekten kucaklıyorum” dedi.

MHP lideri Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Bahçeli, “Seçimlerin milletimiz için de hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçük Çamlıca’da bulunan Saffet Çebi İlköğretim Okulu’na gelerek oyunu kullandı. Erdoğan, “Seçimler için uzun ve yoğun bir maraton gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Siyasi partilerin yanı sıra Türkiye’de alışılmışın dışında bir seçim süreci yaşanıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER