Lübnan'da kaçırılan pilotlar serbest

Lübnan'da 71 gün önce kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca serbest bırakıldı.

Lübnan'da kaçırılan pilotlar serbest
Lübnan'da 71 gün önce kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca serbest bırakıldı. Lübnan Emniyeti'ne teslim edilen pilotlar, helikopterle Beyrut'taki Refik Hariri Havaalanı'na ulaştı. Burada Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile biraraya gelen pilotlar, özel uçakla Türkiye'ye hareket etti. 


Türk Hava Yolları pilotları Akpınar ve Ağca, silahlı kişiler tarafından 9 Ağustos'ta Lübnan'da kaçırıldı. Eylemin sorumluluğunu "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlendi. Grup, Türkiyeli pilotları serbest bırakmak için Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlı'nın salıverilmesini şart koştu. 

Lübnan basınında bugün yer alan haberlere göre, Lübnan güvenlik yetkilisi Abbas İbraham, yaklaşık 17 aydır rehin tutulan 9 Lübnanlı ile birlikte Türkiye'den Beyrut'a doğru yola çıktı. Rehinelerin aileleri ile Lübnan içişleri ve dışişleri bakanları da Beyrut havalanında bekliyor. 

Üç aşamalı takasın son ayağında, Şam rejiminin serbest bırakacağı yaklaşık 130 kadın tutuklu Türkiye'ye getirilecek. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER