Mansur Yavaş'tan Başak Demirtaş mesajı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırıya, "Sayın Başak Demirtaş'a kadın kimliği üzerinden yapılan çirkin ve ahlak dışı paylaşımı kınıyorum. Kadınlara yönelik her türlü saldırının karşısında olacağız" mesajıyla kınadı.

Mansur Yavaş'tan Başak Demirtaş mesajı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Başak Demirtaş’a yönelik cinsiyetçi saldırıya tepki gösterdi.


Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın Başak Demirtaş’a kadın kimliği üzerinden yapılan çirkin ve ahlak dışı paylaşımı kınıyorum. Kadına yönelik şiddet ikliminin hakim olduğu günümüzde, kadınlara yönelik her türlü saldırının karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi olan Başak Demirtaş, Vedat Muti hesabını kullanan kişi tarafından Twitter üzerinden cinsiyetçi saldırıya uğramıştı. AK Parti’nin ‘sosyal medyada etik kurallara uyuyorum’ anlamına gelen ‘yeşil nokta’ sembolünü kullanan hesabın paylaşımları sonrası Twitter’da “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açıldı. Etiketle binlerce paylaşım yapılarak saldırı kınandı.

Adalet Bakanlığı ise Başak Demirtaş’a saldıran kişinin tespit edildiğini ve hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Daha sonra Vedat Muti hesabını kullanan kişi gözaltına alındı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 23:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER