MDDP'den Fuad Masum'a kutlama mesajı

Mezopotamya Demokratik Değişim Partisi, Irak Cumhurbaşkanı olarak seçilen Fuad Masum için bir kutlama mesajı yayınladı.

MDDP'den Fuad Masum'a kutlama mesajı

“Asuri/Süryani/Keldani halkı adına, Irak yeni Cumhurbaşkanı Kürt asıllı Sayın Fuad Masum’u selamlıyor, kutluyor,  görevinde üstün başarılar diliyoruz” denilen açıklamada  Masum’un cumhurbaşkanlığı döneminde Kürt halkının ulusal kongre etrafında birleşmesi için tarihi bir görevi olduğu hatırlatıldı.

Masum’un Irak’ta yaygınlaştırılan mezhep çatışmasını engellemesini, Suni, Şii kesimler arasında diyaloğu başlatmasını, aralarındaki sorunu çözüme kavuşturmasında etkili olacağına inandıklarını belirtti.

Açıklamada devamla şunlar denildi: “diğer yandan Sayın Celal Talabani döneminde, YNK tarihinde sürekli Ezidi, Şabak ve Asuri/Süryani/Keldani halkına karşı olan hasasiyeti, devam ettirmesi kendisinden beklenen bir durumdur.. Bizim beklentimiz, Irak Topraklarında tarihi izi bulunan, bu topraklarda insanlığa tarihi değerler sunan halkımızın. Bu günlerde: İŞİD guruhu tarafından adeta tarihi bir tasfiye yapıldığı göz önünde bulundurarak, halkımıza karşı gerekli önlemleri almalarını ve dünya kamuoyuyla paylaşmalarını bekliyoruz.

Tekrar Irak Cumhurbaşkanı Sayın Fuad Masum’un görevi Irak halklarına, Kürt halkının Ulusal birliğine, Irak’ın demokratikleşme yapılanmasına ve İŞİD guruhunun temizlenmesine hayırlı olsun!”

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER