Meclis başkanlığına İsmail Kahraman seçildi

TBMM’nin 26. Dönem ikinci yarısında görev yapacak başkan için seçimlere gidildi. Meclis başkanı İsmail Kahraman 3. Turda 289 oyla yeniden Meclis Başkanı seçildi.

Meclis başkanlığına İsmail Kahraman seçildi
TBMM Başkanlığı seçimleri tamamlandı. İsmail Kahraman 3. turda 289 oyla yeniden başkanlığa seçildi. AK Parti’nin yedek adaylarından Tamer Dağlı, 2. tur oylama sonrasında Başkanlık Divanı’na sunduğu dilekçe ile adaylıktan çekilmişti.


İlk iki oylamada üye tam sayısının 3’te 2’si (367) aranırken, üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranmıştı.

İLK TUR OYLAMA SONUÇLARI ŞÖYLE

İlk tur oylama sona erdi.

İsmail Kahraman  260
Zekeriya Temizel 113
Selma Irmak 39
Celal Adan 40
Yusuf Halaçoğlu 6
Tamer Dağlı   38

İKİNCİ TURDA DA YETERLİ OYA ULAŞILAMADI

İlk turda 367 aranıyordu. Bu çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylamaya geçildi. İkinci turda yeterli sayıya ulaşılamadı. İkinci tur  oylamanın sonuçları şöyle:

Toplam oy 506
İsmail Kahraman 257
Tamer Dağlı 37
Selma Irmak38
Celal Adan 40
Zekeriya Temizel 122
Yusuf Halaçoğlu 7

ÜÇÜNCÜ TUR OYLAMA SONUCU

İsmail Kahraman  289
Zekeriya Temizel  124
Selma Irmak  37
Celal Adan  36
Yusuf Halaçoğlu  7

İkinci kez Meclis Başkanlığına seçilen İsmail Kahraman kürsüye çıkarak teşekkür konuşmasını gerçekleştirdi.

Kahraman konuşmasında şunları söyledi; 

26. yasama döneminin ikinci devresi için Türkiye Büyük Millet meclisi Başkanlığı’na tekrar seçerek, şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle zorluk ve sıkıntılar, gaz lambaları altında, İstiklal Savaşını bizzat yöneten Birinci Meclis üyelerini, başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Millî Mücadeleye katılan ve katkı sağlayan ecdadımızı saygıyla anıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin içinde bulunduğumuz 26. Yasama dönemi siyasi tarihimizde mümtaz bir yere sahip olacaktır. Dönemimizde; hain, menfur ve menhus FETÖ örgütün kullanılması ile devletimiz yok edilmekle, ortadan kaldırılmakla karşı karşıya geldi. Milletimizin kalbi Meclisimiz, savaş uçakları ile bombalandı, helikopterlerle ateş altına alındı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliği ve daveti ile milletimiz, parti farkı gözetmeksizin millî birlik ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu; demokrasiyi özümsediğini, artık darbelere geçit verilmeyeceğini ispat etti.

15 Temmuz Cuma gecesi bombalar atılır ve kurşunlar yağdırılırken bu çatı altında şehitlik ruhu ve duygusuyla toplandık, sabahladık. Gazi Meclisimizin İstiklal Savaşını yöneten kadrosundaki aynı ruhla, bu çatı altındaki direnişimiz Meclisimizin bir kere daha “Gazi” unvanına layık olduğunu gösterdi.

Başta, Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, örnek bir direniş ve dayanışma içinde; darbe teşebbüsüne karşı duran necip milletimize, hükümetimize, siyasi partilerimize, güvenlik güçlerimize, bütün kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle ortak bir niyazımızı dile getirmek isterim; Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. 250 şehidimize rahmet eylesin. Gazilere, şifalar, hayırlı uzun ömürler nasip etsin.

Şüphesiz 15 Temmuz hadisesi, ibret ve ders alınması, unutulmaması, hatırlatılması gereken bir olaydır. Bu millet ve devlet düşmanlarından adalet önünde hesap sorulmaktadır.

İstiklalimizin sembolü ayyıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz.

Bayrağımızdaki kırmızı renk, ceddimizin kanıdır. Bu kanda hepimizin payı vardır. Yemen’de şehit düşen dedemin, Kafkasya’da şehit olan diğer dedemin, Sarıkamış’ta Allahüekber Dağları’nda yatmakta olan, tek dayımın, kanları var.

İstiklalimizin sembolü ayyıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz.

Biz, millet olarak bir bütünüz.

Vatanımızı böldürtmeyiz. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER