Mersin'de gürültü kavgası ölümle bitti

Mersin'de Suriyeli mültecilerle gürültü yapma konusunda tartışan 24 yaşındaki Hanifi Hisak bıçaklanarak öldürüldü. İstanbul Sultangazi'de 'kızlara laf atma' iddiasıyla mültecilerle mahalleli arasında yaşanan kavgada Ramazan Şahin öldürüldü.

Mersin'de gürültü kavgası ölümle bitti
 Ülkelerinde yaşanan savaş kaçarak Mersin’e gelen Suriyeliler, ‘Gürültü yapmayın, uyuyacağım’ diyen 24 yaşındaki Hanifi Hisak arasındaki kavga cinayetle sonuçlandı. 1 çocuk babası Hisak aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra büyük gerginlik yaşanırken, Suriyeli Aile’den 5 kişi gözaltına alındı.

Polisin, bölgede yoğun önlemi devam ederken, cinayete neden olan Suriyeli gencin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

GAZİ’DE GERİLİM SÜRÜYOR

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde de dün gece, kızlara laf attıkları öne sürülen mültecilerle mahalleli arasında çıkan kavgada 24 yaşındaki Ramazan Şahin bıçaklanarak öldürülmüştü. Mülteciler kamyonete bindirilerek polis eşliğinde mahalleden çıkarılırken, cenaze sonrası protesto eylemleri yapılacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN: BU İŞ ÇOK UZADI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çin dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, mülteciler konusunda şunları söyledi: Bu iş çok uzadı. Artık daha fazla uzatmaya tahammülümüz yok. Niye yok, bakın 3 milyon insan Türkiye’de. Eğitimden sağlığına her şeyi A’den Z’ye bize ait. Biz ne zamana kadar bunu yapacağız? Aynı şey bir zamanlar Ürdün’de Filistinliler için oldu. Ürdün belli desteği aldı. Lübnan aynı durumda. Bugün belki yarına kadar bunu kaldırıyoruz. 25 milyar doları bulduk. Ama yarın ne olacak. Bazı çareler bulmamız lazım. Nitekim şu anda vatandaşlığa alma konusunu gündeme getiriyoruz. Adam doktor, mimar… Kaçak olarak çalıştıramazsınız. Vatandaşlık verdikten sonra çalışma imkânı verirsiniz. Biz kayıt altına alalım istiyoruz Bu şekilde kamplarda çok insan var. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER