Salih Müslim: 'BM'yle temas halindeyiz'

Cenevre'de yapılan Suriye barış görüşmelerinin bir sonraki turu öncesinde PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'den açıklama: Sürece dahil edilmek için BM'yle temas halideyiz. Suriyeli Kürtler olmadan siyasi çözüm bulunamayacağını ABD ve Rusya da biliyor.

Salih Müslim: 'BM'yle temas halindeyiz'
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’de barış amacıyla Cenevre’de yapılan görüşmelere katılabilmek için Birleşmiş Milletler (BM) ile temas halinde olduklarını açıkladı. Müslim, Türkiye’nin itirazı nedeniyle görüşmelere şu an için katılmayacaklarını söyledi.


ANF’ye konuşan Müslim, BM’nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura’nın ekibiyle temas halinde olduklarını belirterek, “Görüşmeleri yöneten kişilerle bir ilişkimiz var fakat katılımımız konusunda bir ilerleme kaydedilmiş değil… Cenevre’de olmamıza rağmen bu sürecin kaybedeni biz değiliz” dedi.

‘ABD VE RUSYA FORMÜL ARIYOR’

Müslim, ‘Suriyeli Kürtlerin yokluğunda savaşa siyasi bir çözüm bulunamayacağını’ söyleyerek, “ABD ve Rusya da şunu çok iyi biliyor ki, biz olmadan Suriye’de siyasi çözüm bulunamaz. Türkiye’nin yaklaşımı nedeniyle şu an masada olmayabiliriz fakat Suriye’de bizim yokluğumuzda siyasi çözüm olmayacağını bilen güçler, Türkiye’yi devre dışı bırakmadan bizi de bu sürece dahil etmek istiyor” diye konuştu.

Suriye’de barış için hükümet ve muhalefet arasında BM desteğiyle yapılan Cenevre görüşmeleri 2012’den bu yana devam ediyor. Görüşmelerin bir sonraki turu 16-19 Mayıs’ta.  / GazeteDuvar

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER