Meskan Dağı'ndaki karakol karşıtı nöbet 11'inci gününde

Hakkari'nin Meskan Dağı'nda yapımı devam eden karakola karşı halkın çadır kurarak başlattığı nöbet eylemi 11'inci gününde devam ediyor.

Meskan Dağı'ndaki karakol karşıtı nöbet 11'inci gününde

Meskan Dağı'nda askeri karakol yapılmasını engellemek amacıyla BDP İl Örgütü öncülüğünde 26 Nisan'da ikinci kez dağda kurulan çadır eylemi 11'inci gününde tutulan nöbetlerle devam ediyor.

Yapılan eylem planlamasına göre bu sonuna kadar devam edecek olan eylem için Hakkari'ye bağlı mahalle, köy, mezra ve ilçe sakinleri sırayla nöbet tutacak.

Halife Derviş Mahallesi'nden yurttaşların sabah saatlerine kadar ağaç sapanı ve küreklerle tuttuğu nöbeti Geçitli (Peyanis) köyü sakinleri devraldı.

Eylemciler, geceleri yakılan ateş etrafında soğuktan korunmaya çalışırken, sık sık ezgiler seslendiriyorlar. Zaman zaman halay çekilen nöbette sık sık sloganlar atılıyor.

Nöbet eylemi devam ederken, Meskan Dağı'nın zirvesinde iş makinelerinin yeni mevziler kazdığı öğrenildi. Ayrıca askeri yığınağın da olduğu bölgeye yapılan askeri sevkiyat devam etti.

Nöbeti Geçitli köyü sakinlerine devreden Halife Derviş Mahallesi sakinleri adına konuşan Asım Özcan, açılan çadırın direniş çadırı olduğunu belirterek, "Bizde burada nöbetimizi tuttuk. Şimdi Peyanis köyüne devir edeceğiz. Bizim tek istediğimiz bu kavganın durması. Devletin üzerimizde olumsuz görüşü ve uygulamalarının kalkması gerekiyor. Yeter artık. İsteğimiz hiçbir annenin artık ağlamamasıdır" dedi.

Nöbet eylemini bugün BDP Hakkari Gençlik Meclisi ve Marinos köyü sakinleri tarafından devralınacak. / anf

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER