Metal işçileri: Erteleme kararını tanımıyoruz

Bakanlar Kurulu tarafından “milli güvenliği tehdit ettiği” gerekçesiyle yasaklanan metal grevinde işçiler “Erteleme kararını tanımıyoruz” dedi.

Metal işçileri: Erteleme kararını tanımıyoruz

Bakanlar Kurulu, DİSK Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi.

Bakanlar Kurulu’nun kararının ardından açıklama yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu: “Kurullarımızı yarın toplayacağız, planlamaları yapacağız.

“Uygulamalarımızı belirlerdiğimiz ölçüde sürdüreceğiz. Şimdilik beklemeye devam edin. Diğer işyerleriyle de görüşeceğiz. Pazartesiye kadar metal patronlarına zaman veriyoruz. Ya MESS’ten istifa ederler ya da uzun bir mücadeleye hazır olurlar.”

“Erteleme kararını tanımıyoruz”

Birleşik Metal-İş Sendikası Ejot Tezmak fabrikası Baş Temsilcisi İlker Tetik, “Biz bu kararı Bakanlar Kurulu’yla almadık. İşverenle birlikte almadık. Bu grev bakanlar kurulunun veya işverinin değil, onurlu, direnişçi Birleşik Metal-İş Sendikası’nın grevidir. Bu nedenle erteleme kararını tanımıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER