Meteorolojiden 18 İle Kar Uyarısı

Meteorolojiden gelen son hava durumu raporuna göre; Eskişehir ve Ankara başta olmak üzere 18 ilde çok kuvvetli kar yağışı etkili olacak.

Meteorolojiden 18 İle Kar Uyarısı
 

Meteoroloji hava durumu verilerini güncelledi ve 18 il için çok kuvvetli kar yağışı uyarısı verdi. Bu iller arasında Ankara ve Eskişehir de yer alıyor.

Türkiye yılın son günlerinden Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasıyla karakışın çilesini çekmeye başladı.

KAR ALARMI VERİLEN YERLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı bugün Marmara,Batı KaradenizKuzey EgeİstanbulEskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde;Çarşamba ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde MarmaraBatı Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde görülecek.

KAR BURALARDA ŞİDDETLİ OLACAK

Yarın görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olacak.

İşte yoğun kar yağışı için uyarılan iller;

-Ankara
-Çanakkale,
-Balıkesir,
-Bursa,
-Bilecik,
-Yalova,
-Kocaeli
-Sakarya
-Bolu,
-Düzce,
-Karabük,
-Kastamonu
-Zonguldak,
-Bartın
-Sinop'un iç kesimleri
-Eskişehir (Çarşamba günü çok kuvvetli)
-Isparta (Çarşamba günü çok kuvvetli
-Kütahya

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da lodosun karayele dönmesiyle hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak. Yağış, yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak ve gün boyu etkisini sürdürecek.

İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Açıklamada ayrıca, kuvvetli kar yağışı ve poyrazın, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtilerek, ilgililer ve vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER