DTK: Öcalan ve Kürtlerin özgürleşmesi temel gerekçemiz

DTK, 2014 yılını değerlendirerek, devlet adım atmadığı için çözüm sürecinde ateşkesten öteye gidilemediğini belirtti.

DTK: Öcalan ve Kürtlerin özgürleşmesi temel gerekçemiz
DTK, 2014 yılını değerlendirerek, devlet adım atmadığı için çözüm sürecinde ateşkesten öteye gidilemediğini belirtti. Rojava'da tarihi bir direniş ve devrimin gerçekleştiğini de ifade eden DTK, 2015 yılında PKK lideri Öcalan ve Kürt halkının özgürleşmesinin mücadelelerinin temel gerekçesi olacağını duyurdu.


Demokratik Toplum Kongresi (DTK), yeni yıl mesajı yayımlayarak, 2014 yılını değerlendirdi.

Halkların Adalet, Eşitlik, Demokrasi ve Özgürlük taleplerinin yükseldiği, mücadele ve direnişin büyütüldüğü bir yılın daha geride kaldığının belirtildiği mesajda, 2014 yılında Ortadoğu ve bütün dünya halklarının, Kürt halkının, her gün daha da etkinleşen, giderek büyüyen eşit ve özgür yaşam mücadelesine tanıklık yaptığı ifade edildi. 2014'te Kürt halkının mücadelesinin ezilen ve yok sayılan halkların umudu olmaya devam ettiğine değinilen mesajda, şu ifadeler yer aldı:

'DEVLET DEMOKRATİK ADIMLAR ATMADI; ATEŞKESTEN ÖTEYE GİDİLEMEDİ'

"Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın 'Demokratik Kurtuluşla Özgür Yaşamı İnşa Edelim' şiarıyla geliştirdiği manifesto niteliğindeki barışçıl ve demokratik çözüm çağrısı ve müzakere sürecinin sonuca varacağı heyecanıyla Kürt sorununun çözümü için tarihi bir imkân sundu. Umutlar yeniden yeşerdi. Yeni bir süreç başlatıldı. Ancak bu süreçte, devlet çözüme yönelik demokratik adımlar atmadığı için ateşkesten öteye de gidilemedi. Provokasyonlar gelişti. 6-8 Ekim olayları halkın bu temelde demokratik tepki ve Kobane'de yaşanan IŞİD saldırılarına yönelik gösterdiği tepkilerle büyük serhildan gerçekleştirdi. Lice’de, Gever’de, Cizre'de, Diyarbakır’da birçok insan devlet eli veya uzantıları tarafından katledildi. Yüzlerce çocuk tutuklandı ve tutuklanmaya devam ediyor. Devletin Bu provokasyonlarına rağmen Kürtler barışın, demokrasinin eşit ve özgür yaşamın ısrarlı savunucusu oldu."

'KÜRTLER ÇAĞDAŞ VE DEMOKRATİK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ'

Rojava’da kahramanca tarihi bir direnişin de sergilendiğinin vurgulandığı açıklamada, Kürtlerin çağdaş ve demokratik bir devrim gerçekleştirdiği; tüm saldırılara, baskılara ve ambargolara rağmen diğer halklarla birlikte öz yönetimini inşa etmeye devam ettiği kaydedildi. Kobanê'de demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmanın öncülüğünde Kürt kadınlarının direnişin ve kahramanlığın destanını yazarak dünyaya duyurduğuna değinilen açıklamada, "Ortadoğu’nun barışına, demokratikleşmesine ve halkların özgürleşmesine katkı sunacak, Kürtlerin Ulusal birliğini güçlendirecek olan ulusal kongrenin gerçekleşmesi için sürdürülen ve halen sürdürülmekte olan çaba ve girişimler tüm Kürdistan halkı için umut, değer ve anlam ifade edeceği gerçeği ile 2015'de gerçekleşmesini sağlamak en büyük çabamız olacaktır" mesajı verildi.

DTK, AKP hükümetinin ve yakın çevrelerinin hakkında açılan yolsuzluk davaları, iktidar tarafından da gizlenmeden ifade edilen Paralel Devlet gerçekliğinin, yaşanılan kaotik ve kriz ortamının, Kürt sorununun çözümünü ve demokratikleşmenin zorunluluğunu bir kez daha gösterdiğini de ifade etti. Açıklamada, 2015'e ilişkin şu mesaj verildi:

'ÖCALAN'IN VE KÜRT HALKININ ÖZGÜRLEŞMESİ TEMEL GEREKÇEMİZ'

"Demokratik direnişin, eşit ve özgür yaşam mücadelesinin yoğun yaşandığı bir yılı daha geride bırakırken umutlarımızı büyüterek 2015 yılını karşılıyoruz. Mücadelemizin temel gerekçesi 2015 yılında Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan ve Kürt Halkının özgürleşmesi olacaktır. Bu duygularla 2015 yılının acıların yaşanmadığı, kalıcı ve onurlu barışın sağlandığı, demokratik değerlerin yaşam bulduğu, savaşların, şiddetin ve sömürünün sona erdiği, farklılıkların kendi kimliğiyle, düşüncesi ve inancı ile eşit ve özgürce yaşadığı bir yıl olmasını diliyor ve tüm insanlığın yeni yılını kutluyoruz. Umutlarımızı büyüterek karşıladığımız 2015 yılı, ezilen, direnen ve mücadele eden halkların özgürlük yılı olsun diyoruz."

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER