Türkiye Kara Teslim Oldu, Yollar Kapandı, Elektrikler Kesildi

Türkiye beyaz örtüye büründü. İzmir-İstanbul yolu bir açıldı bir kapandı, araç kuyrukları oluştu. Elektirikler kesildi. Bazı illerde okullar tatil edildi.

Türkiye Kara Teslim Oldu, Yollar Kapandı, Elektrikler Kesildi
 

Türkiye önceki gece başlayan şiddetli kar yağışı ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine girdi. Dün BalıkesirManisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün gece saatlerinden itibaren İstanbulTekirdağKırklareliEdirne veBalıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın 100 km üzeri esmesinin beklendiğini açıkladı. İstanbul'da da kar yağışı gece saatlerinde etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri yoğun kar yağışı aldı. Öte yandan kapalı yollarda mahsur kalanlara AFAD ekipleri kumanya dağıttı.

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER