Şemdinli'de mühimmat yakalandı

Hakkari'de arazide gömülü 4 kaleşnikof, 1 kanas, 13 değişik model el bombası, bir adet havan ile çok sayıda bu silahlara ait şarjör ve mermi ele geçirildi.

Şemdinli'de mühimmat yakalandı
Hakkari Valiliği konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Şemdinli ilçesinde bir arazide gömülü olarak 4 adet AK-47 Kaleşnikof marka tüfek, 1 adet Kanas marka Keskin Nişancı tüfeği, 8 adet savunma el bombası, 5 adet değişik model el bombası, bir adet havan ile çok sayıda bu silahlara ait şarjör ve mermi ele geçirildi. 

ORTAK ÇALIŞMA

İl emniyet ile ilçe emniyet müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği operasyonda Şemdinliilçe merkezine bağlı Korgan köyü Tuğlu mezrasında boş bir arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında araziye gömülü şekilde çok sayıda mühimmat bulundu.

KONUYLA İLGİLİ VALİLİKTEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA ŞÖYLE:

İŞTE BULUNANLARIN TAM LİSTESİ

"30 Aralık 2014 günü İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, İlimiz Şemdinli İlçesi KorganKöyü Tuğlu Mezrası boş arazide yapılan aramalarda; 4 adet AK-47 Kaleşnikof marka tüfek, 1 adet Kanas marka Keskin Nişancı tüfeği, 3 adet AK-47 Kaleşnikof marka tüfek şarjörü, 4 adet Kanas marka Keskin Nişancı tüfeği şarjörü, 8 adet savunma el bombası, 5 adet değişik model el bombası (fünyesiz), 4 kutu uçaksavar mermisi (yaklaşık 1.500 mt), 1 adet voltmetre, 1 adet kasatura bıçak, 1 adet Mp3 player ele geçirildi. 30 Aralık 2014 günü İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, İlimiz Şemdinli İlçesi Öveç Köyü kırsalı boş arazide yapılan aramalarda ise; 1 adet 60 mm'lik havan (1487 seri nolu, menşei belirsiz, çalışır durumda), 7 adet 60 mm'lik havan mühimmatı ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili adli tahkikat devam etmektedir." 
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER