Mühimmat yüklü kamyon patladı: 2'si asker 4 yaralı

Malatya'dan Şanlıurfa'ya giden mühimmat yüklü kamyonda yangın sonrası patlama meydana geldi. Karayolunda büyük hasara yol açan patlamada, 2'si asker 4 kişi hafif yaralandı.

Mühimmat yüklü kamyon patladı: 2'si asker 4 yaralı
Olay, gece geç saatlerde Adıyaman- Gölbaşı karayolunun 34'üncü kilometresinde meydana geldi. Malatya'dan Şanlıurfa'ya mühimmat taşıyan konvoyda bulunan Necmi Ferhat yönetimindeki plakası öğrenilemeyen kamyonun sağ arka tekerleği alev aldı. Konvoydaki diğer araçlara bulunanların uyarısı ile sürücüsünün durdurduğu kamyonu bir anda alevler sardı kısa süre sonra büyük gürültüyle patlama meydana geldi. Patlama sırasında olay yerinden uzaklaşan sürücü Necmi Ferhat yanında bulunan Mehmet Taş ile askerler Ömer Erdem ve Mustafa Yiğitalp, kamyondan sıçrayan parçaların isabet etmesiyle yaralandı. Hafif yaralanan 2'si asker 4 kişi götürüldükleri Besni Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Kamyon kullanılmaz hale gelirken, Adıyaman- Gölbaşı karayolunun patlamanın meydana geldiği bölümü yok oldu. Bu nedenle yol trafiğe kapatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çok sayıda askeri yetkili ile olay yeri inceleme ekipleri patlamanın olduğu bölgeye geldi. Patlamanın olduğu alanda incelemeler sürerken, Vali Yardımcısı Murat Süzen de geldiği olay yerinde güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

Vali Yardımcısı Murat Süzen, patlamayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Malatya ilinden Şanlıurfa iline gitmekten olan patlayıcı madde taşıyan kamyonda ilimiz sınırları içerisinde bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Şu anda herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Bütün görevlilerimiz emniyetimiz, jandarmamız, sağlık ekipleri sahada gerekli incelemeleri yapıyor. Patlama nedeniyle karayolunda ciddi bir hasar meydana gelmiş durumda. Biran önce çalışmayı tamamlayarak, gerekli onarımı çalışması yaparak yolu trafiğe açacağız. Patlama sırasında hafif şekilde yaralananlar ise ayakta tedavileri yapılarak taburcu edildi." / dha
Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER