Musa Anter Basın Şehitleri Ödül töreni iptal edildi

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Musa Anter Basın Şehitleri Ödül töreni, IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırıları nedeniyle iptal edildi.

Musa Anter Basın Şehitleri Ödül töreni iptal edildi

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Musa Anter Basın Şehitleri Ödül töreni, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’ya yönelik saldırıları nedeniyle mevcut durumda gazetecilik yapmanın Apê Musa ve tüm basın şehitlerinin anısını yaşatacağı belirtilerek iptal edildi.

Ödül töreni 20 Eylül günü Apê Musa’nın vurulduğu Diyarbakır Seyrantepe’de bulunan Apê Musa Antı önünde saat 12.00’de yapılacaktı.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

“Özgür Gazeteciler Cemiyeti tarafından 22. düzenlenen Musa Anter Basın Şehitleri Ödülleri, IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırıları nedeniyle bölgemizde önemli bir duyarlılık oluşmuştur. Birçok kentte binlerce insan bu kan emici çetelere karşı Rojava sınırına akıyor. Böyle bir dönemde Özgür Basın emekçileri olarak, bu insanlık dışı çetelerin saldırıları karşısında savaş bölgesinde gazetecilik yapmanın Apê Musa ve tüm basın şehitlerinin anısını yaşatacağından dolayı anma ve ödül törenimiz iptal edilmiştir. Biz Deniz Fırat arkadaşımızın kalemini yerde bırakmamak için halkı ve kamuoyunun savaş bölgesinden haberlerimizle bilgilendirmenin en anlamlı görev olduğu inancındayız. Ödül alan tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu durumu mazur görmelerini diliyor ve onlara en kısa zamanda bilgilendireceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER