Mustafa Boydak serbest bırakıldı, ailesinden 3 kişi tutuklandı

Darbe girişimi sonrasında Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticisi Halit Bayhan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak tutuklandı.

Mustafa Boydak serbest bırakıldı, ailesinden 3 kişi tutuklandı

Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik başlatılan soruişturma kapsamında Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında gözaltına 5 zanlı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkeme çıkarılan Mustafa Boydak ve Halit Bayhan, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer zanlılar Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak ise tutuklandı.

İstanbul’da bir hastanede ameliyat olduğu belirtilen holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak hakkında da yakalama kararı bulunuyor.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Mustafa Boydak, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek “Maalesef üç arkadaşımız tutuklandı. Türk adaletine güveniyoruz. İçeride olan kardeşlerimizin bir an önce aramıza katılmaları için var gücümüzle gayret edeceğiz. Türk adaletine güvenimiz sonsuz, ne biliyorsak söyleyeceğiz, anlatacağız. Biz de bildiklerimizi söyledik. İnşallah hayırlı olur.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER