Nejdet Buldan 19 Yıl Sonra Memleketine Döndü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan 19 yıl sonra memleketine döndü.

Nejdet Buldan 19 Yıl Sonra Memleketine Döndü
1989 yılında SHP'den Yüksekova Belediye Başkanı olarak seçilen ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Nejdet Buldan, kardeşi Savaş Buldan'ın 1995 yılında kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi ve kendisinin de ölümle tehdit edilmesi üzerine Avrupa'ya kaçtı. 

HDP Iğdır Millitvekili Pervin Buldan'ın kayın biraderi olan Buldan, bir süre Almanya'da kaldıktan sonra buranın vatandaşlığına geçti. Buldan, daha sonra Belçika'nın Başkenti Brüksel'deki Kürt Parlementosuna seçildi.  4 yıl burada görev yapan Buldan hakkında Ankara'da örgüt üyeliği suçundan dava açıldı. 

19 yıl boyunca Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde kalan Buldan'ın, Türk vatandaşı olmak için Türkiye'nin Köln Konsolosluğu'na yaptığı başvuru kabul edilince yeniden Türk vatandaşı olarak Türkiye'ye dönme kararı aldı. 10 gün önce Almanya'dan ilk olarak İstanbul'a oradan da Ankara'ya gelen Nejdet Buldan, hakkında açılan davadan dolayı ifade verdikten sonra serbest bırakılarak bugün memleketi Yüksekova İlçesi'ne geldi.

İlçe girişinde karşılanan Buldan, yakınlarıyla hasret giderdi.










Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER