Kürtçe eğitim veren okulun mühürlenmesi protesto edildi

HDK, HDP, DBP, Çerkes Partisi ve İstanbul Kürt Enstitüsü, Kürtçe eğitim vermek üzere Diyarbakır Bağlar’da açılan Kürtçe okulun mühürlenmesini Galatasaray Lisesi önünde düzenledikleri eylemle protesto etti.

Kürtçe eğitim veren okulun mühürlenmesi protesto edildi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Çerkes Partisi ve İstanbul Kürt Enstitüsü, Kürtçe eğitim vermek üzere Diyarbakır Bağlar’da açılan Kürtçe okulun mühürlenmesini Galatasaray Lisesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Anadilde eğitim talebiyle Galatasaray Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasında “Anadilinde eğitim haktır, engellenemez”, “Zimane me hebuna me ye” pankartlarının açıldı.

Basın açıklamasında ilk sözü İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı Sami Tan aldı. Tan, yıllardır milyonlarca çocuğun anadilinde eğitim almadıkları için çeşitli zorluklar yaşadıklarını ve kendilerini tam olarak ifade edemediklerini belirterek, anadilin temel bir insan hakkı olduğunu söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise anadilde eğitim hakkını almadan, bu insanlık hakkının kendisine devri sağlanmadan mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

“Kürt halkı 30 yıldan beri bu ülkede anadilde eğitim hakkı nedeniyle büyük bir mücadele sürdürüyor. Kürt halkı anadilde eğitim hakkını almadan, bu insanlık hakkının kendisine devri sağlanmadan, asla ve asla yürüttüğü mücadeleyi ve direnişi bırakmaz, bırakamaz. Ayrıca bu hak sağlanmadan, bu ülkede asla Kürt sorunu çözülemez. Kürt halkı sonuna kadar bu hakkının peşinde olacak.”

Diyarbakır Bağlar’da Kürtçe eğitim vermek üzere açılışı yapılarak hizmete başlayan ‘Dibistana Seretayî a Ferzad Kemangar-Ferzad Kemanger İlkokulu’ dün savcılık kararının ardından polislerce mühürlenmişti

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER