Nihat Kazanhan'ı öldüren polis bu kişi mi?

Şırnak Barosu’nun raporuna göre, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan özel harekat polisleri tarafından vuruldu. Sosyal medyada yer alan fotoğrafta Kazanhan’ı vuran polisin bu kişi olduğu iddia edildi.

Nihat Kazanhan'ı öldüren polis bu kişi mi?

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin raporuna göre, 14 Ocak’ta öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan özel harekat polisleri tarafından vuruldu. Sosyal medyada yer alan bir fotoğrafta Kazanhan’ı vuran polisin bu kişi olduğu iddia edildi.

Şırnak Barosu’nun hazırladığı rapora göre, Kazanhan özel harekat polisleri tarafından vuruldu.

Nihat Kazanhan’ı özel harekat polislerinin vurduğu yönündeki iddia, Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret tarafından da gündeme getirilmişti.

İmret, “Görgü tanıklarının bize aktardığına göre, özel harekat timlerinin ateş açması sonucu öldü. O mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş” demişti.

Sosyal medyada yer alan bir fotoğrafta da Nihat Kazanhan’ı vuran polisin bu kişi olduğu iddia edildi.

Görgü tanıkları

Görgü tanığı olan Nihat’ın arkadaşı 12 yaşındaki Y.Y, şunları söylemişti:

“Akrepten inen kel ve bıyıklı adam elinde bulunan silahın namlusuna 2 adet kurşun sürdü. Elinde ki silah biber gazı silahı değildi ve av tüfeklerine benziyordu.”

Vurulduğunda Nihat Kazanhan’ın yanında olan arkadaşı da İMC TV’ye polisin Nihat’ı nişan alarak vurduğunu anlatmıştı. / İMC

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER