Nusaybin, Mardin ve Amed’in 8 Mart programı belli oldu

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün Kürdistan’da yapacağı etkinliklerin programı belli oldu.

Nusaybin, Mardin ve Amed’in 8 Mart programı belli oldu
Dünya Kadın Yürüyüşü’nün Kürdistan’da yapacağı etkinliklerin programı belli oldu. Nusaybin, Mardin ve Amed’te gerçekleştirilecek etkinliklerde demokratik konfederalizm, Rojava devrimi, ekoloji ve doğanın sömürüsü, jineoloji tartışmaları, kadın emeği ve kadına yönelik her türlü şiddet ele alınacak.

Dünya Kadın Yürüyüşü bu yıl Kürdistan’dan startını vereceği 8 Mart programının, Kürdistan ayağı belli oldu.

Nusaybin, Mardin ve Amed’de düzenlenecek etkinlikler 6 Mart günü Nusaybin’de başlayacak.

6 Mart günü sabah saat 09:00-11:00’da demokratik konfedarilizm ve kadın öncülüğünde Rojava devrimi ile ekoloji ve doğanın sömürüsü konulu iki panel ve forum gerçekleştirilecek. Öğleden sonra ise jineoloji tartışmaları, kadın emeği ve kadına yönelik her türlü şiddet ayrı iki panel ve forumda ele alınacak. Akşam ise Mizgin Tahir müzik dinletisi yapacak.

Gece Nusaybin’de konaklanacak etkinlik kapsamında, 7 Mart günü Nusaybin’de miting düzenlecek. Mitingde Cizre Kantonu ile sınırda buluşma da gerçekleştirilecek.

Öğleden sonra ise Mardin’de miting düzenlenecek. Akşam saat 18:00’da ise dans gösterisi ve müzik dinletisi yapılacak. 

8 Mart günü Amed’de önce miting düzenlenecek. Akşam saat 19:00’da 4 Kapı, 40 Makam Dans gösterimi Cigerxwin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kadın, emek ve gizem resim sergisi de açık olacak. 

9 Mart günü ise Dicle Vadisi’ni koruma etkinliği yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER