Öcalan: Seçimler için seferberlik ruhu ile çalışılmalı

İmralı'ya giden Mehmet Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın seçimlere ilişkin "seferberlik ruhu ile çalışılmalı" mesajını ilettiğini belirtti

Öcalan: Seçimler için seferberlik ruhu ile çalışılmalı
İmralı'ya giden Mehmet Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın seçimlere ilişkin "seferberlik ruhu ile çalışılmalı" mesajını ilettiğini belirtti. Öcalan süreçle ilgili de, "sürecin birinci aşaması bitti ancak ikinci aşama başlamadı. İkinci aşama yani müzakere için öncelikle alt yapı hazırlanmalı" dedi. 


PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan tutsaklardan Cumali Karsu'nun ablası Vesile Taş ve kardeşi Ramazan Karsu, yakınları ile İmralı Adası'nda yaptıkları görüşmenin ardından adadan döndü.

BİRİNCİ AŞAMA BİTTİ AMA İKİNCİ AŞAMA BAŞLAMADI 

Gemlik Jandarma Karakolu önünde kısa bir açıklama yapan Mehmet Öcalan, Öcalan'ın "Sürecin birinci aşaması bitmiştir, ikinci aşamaya başlanmamıştır. Sürecin ikinci aşaması yani müzakerelerin başlaması için, öncelikle alt yapısı hazırlanmalıdır. Süreç tek taraflı yürümez" şeklindeki mesajını paylaştı. Mehmet Öcalan'dan alınan bilgiye göre, İmralı'da Öcalan ile devlet yetkilileri arasında 20 günlük süre içerisinde herhangi bir temas gerçekleşmedi. 

PKK lideri Öcalan, görüşmede seçimlere ilişkin de mesaj verdi. Mehmet Öcalan'ın aktardığına göre Öcalan şunları söyledi: "Seçimlerde aday adaylarının belirlenmesi noktasında ve kimi farklı konularda hatalar yapılmış olabilir. Fakat bunlar tartışma konusu yapılmadan seferberlik ruhu ile çalışılmalıdır." / anf

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER