Öcalan: Yaşamınızın temeline özgür yaşam arayışını alın

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin mesajı yayınlandı.Öcalan mesajında "Hiçbir öykü kadının kölelik ve özgürlük öyküsü kadar beni hem esefle, öfkeyle hem kıvançla ve coşkuyla etkilemiyor" diyen Öcalan, "Kadınların öz kararları olmalı.

Öcalan: Yaşamınızın temeline özgür yaşam arayışını alın
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin mesajı yayınlandı. Dicle Haber Ajansı tarafından yayınlanan mesajda "Hiçbir öykü kadının kölelik ve özgürlük öyküsü kadar beni hem esefle, öfkeyle hem kıvançla ve coşkuyla etkilemiyor" diyen Öcalan, "Kadınların öz kararları olmalı. Kadınların özgür yaşam evleri binaları olmalı. Yaşamı kararlaştıracağınız mekânlar olmalı. Çalışmalarınızın temeline özgür kadın arayışını alın. Şikâyetçi değil yaratıcı olun. 3 ya da 4 kadın bir araya gelince çözüm üretin. Kadınlığınıza güvenin" ifadelerini kullandı.


PKK lideri Abdullah Öcalan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. BDP-HDP heyeti ile yaptığı son görüşmede kaleme aldığı mesajda Öcalan kadınlara duygu dolu satırlarla seslenirken aynı zamanda kadınla kurduğu yoldaşlığın temelini anlatıyor. Mesajına, "Sevgili kadın yoldaşlarım" diye başlayan Öcalan, "Benim için kadın özgürlüğü topraktan, kültürden daha önemlidir. Kadın özgürlükçüsü olmak lazım. Kadınlar özgürleşmelidir. Kendinizi özgürleştirmelisiniz" dedi. 

KADINI ÖZGÜRLEŞTİREMEYEN BİR DEVRİM DEVRİM DEĞİLDİR

Kadınların özgürleşmesi için büyük çaba harcaması gerektiğine vurgu yapan Öcalan, "Çünkü kadını özgür olmayan bir halk özgür olamaz. Çünkü kadını özgürleştiremeyen bir devrim devrim değildir. Çünkü; kadını örgütleyemeyen bir örgüt örgüt değildir" dedi. 

"Sizin yeriniz sadece eviniz değil. Siz her yerde olmalısınız. Söz sahibi olmalısınız, her yerde kadınlar konuşmalı. Kadın özgürlük mücadelesi olmasaydı kadınlar köle olarak yaşamaya devam ederdi" diyen Öcalan mesajında, "Şehit kadın kahramanlar var hepsi çok değerliydi, şehit düşen tüm kadın yoldaşlarımı hepsini saygı ile anıyorum. Sakine'nin hayatı örnektir. Kadının özgürleşmesi Sakine'nin mücadelesidir. Sakine'nin hesabını sormalı, açığa çıkarmalısınız" dedi. 

"Kadının kölelik tarihi elbette Ortadoğu kültüründe gizlidir. Çıkışı da bu nedenle bu topraklarda olacaktır. Ama erkek tarzında olmayacağı açıktır. Hiçbir öykü kadının kölelik ve özgürlük öyküsü kadar beni hem esefle, öfkeyle hem kıvançla ve coşkuyla etkilemiyor" diyen Öcalan, "Bana öyle geliyor ki toplumsal yaşamda yapılan en temel hata, yanlışlık ve çirkinlik kadın konusunda yapılmakta ve yaşamı peşinen kaybetmeye götürmektedir. Bunun başlıca nedeni kapitalizmi kültürüdür. Tarihin hiçbir döneminde kadın kapitalizmde olduğu kadar istismar edilmemiş ve sistemin hizmetinde kullanılmamıştır. Dolayısıyla kadın özgürleşmesinde özgün bir öz savunma yaşamın temel ilkesi yapılmak durumundadır. Bunu zihnen oluşturacaksınız" diye kaydetti. 

KADINLAR EKONOMİK KOMÜNLER OLUŞTURMALI

Her gün onlarca kadın öldürüldüğüne vurgu yapan Öcalan şunları belirtti: "Bu ölümler savaştan daha da beterdir. Küçük kız çocuklarını gelin adı altında eş olarak alıyorlar. Aldığında eş, tecavüz ettiğinde leş olur. Sonra yüzüne nasıl bakılır. Kadınların en büyük sorunlarından biri de işsizliktir. Kadını da ekonomisizleştirdiler. Ekonomi kadınlar için önemlidir. Kadın yaşam dışı bırakılmıştır. Kadın toplumda yerini bulmalıdır. Kadın toplumsal dönüşümün öncüsüdür. Kadınlar giderek ekonomik kominler oluşturmalıdır."

"Kadınların öz kararları olmalı. Kadınların özgür yaşam evleri binaları olmalı" diyen Öcalan mesajında şunları belirtti: "Yaşamı kararlaştıracağınız mekânlar olmalı. Çalışmalarınızın temeline özgür kadın arayışını alın. Şikâyetçi değil yaratıcı olun. 3 ya da 4 kadın bir araya gelince çözüm üretin. Kadınlığınıza güvenin. Umutlu olun, emek harcayın. İnanarak yapın. Kadın temelli çalışma önemlidir. Kadın olmak müthiş bir şeydir. Kadınla müthiş yaşanılabilir. Ancak bu şekilde Kadın kendisini 5000 yıllık kölelikten arındırabilir. Bütün yaşamı sosyal olarak ve estetik olarak siz belirleyeceksiniz. Ekonomik yaşamı, sosyal yaşamı, estetik yaşamı siz inşa edeceksiniz. Ve böylelikle biz vahşi erkekleri düzelteceksiniz."

"Kadın sorunu sınıfsal kültürel, ekonomik sorundur" diye Öcalan kadınlara şu mesajı verdi: "Kadın sorunu aynı zamanda siyasal bir sorundur. Siyaseti aşkla yapacaksınız. Eş başkanlık her yerde oturtulsun. Eş başkanlık evrenseldir. Eşitlikçidir. Kendinizi diriltebilirsiniz. Bunu özgürlük ilkesi ile birleştireceksiniz. Kadın özgürlüğünü ve kimliğini dayatmalısınız. Çalışarak, gelişerek ve özgürleşerek iyi kadın olunur. En güzel kadın hayatı özgür yaşayan kadındır. Hiçbir çirkinlik, köle kadınla ve tahakkümcü erkekle birleşmek ve bütünleşmekten daha alçak ve iğrenç olamaz. Yine hiçbir birlik ve bütünlük özgür kadınla ve tahakkümü yenmiş erkeklikle yaşamaktan daha değerli, güzel ve doğru olamaz." 

BİZİM DEVRİMİMİZ KADIN DEVRİMİDİR

"Büyük bir özgürlük devrimi anlamlı bir yaşamın olmazsa olmazıdır" diye Öcalan, "Bu nedenle Ortadoğu devrimi bir kadın özgürlük devrimi olarak geliştirilmek durumundadır. Eşitlik ve özgürlük kadın meselesi ile sağlanır. Bizim devrimimiz kadın devrimidir. Kadının köleliğini aştıracağız. Bizim ki, sınıf devrimi değil. Kadın devrimi öncü devrimdir. Gelinen aşama olsa olsa yolun yarısıdır. Ama unutmayalım ki önemli olan yolun sonu değil yolda coşkuyla, kolektif aşkla, güzelliklerle yürümektir, koşmaktır" diye kaydetti. 

KADIN İÇİN SÖZÜMÜZ BİTMEDİ

"Özgürlük mücadelesinin sembol isimleri olan Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ı saygıyla anarken bu vahşi katliamın hesabını katillerinden mutlaka soracağımızı belirtmek isterim" diyen Öcalan, "Biz barışı ve demokratik çözümü bu yoldaşlarımızın şahsında bütün özgürlük şehitlerimize adayacağız. Soylu şehitlerimize ve onun jin-jiyan olma gerçekliğine saygı bağlılık kadar, emek gücümle sonuna kadar katkılarımı sunmaya devam edeceğim" dedi. 

Öcalan, "Kadın için sözümüz bitmedi" sözlerine yer vererek mesajını; "Bu minval üzere tüm alanlardaki ve anlardaki siz yoldaşları, dostları, bilgece, güzelce ve aşkla selamlıyor, kucaklıyor ve başarı diliyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nüzü kutluyorum" sözleriyle noktaladı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER