Öcalan'ın avukatlarından suç duyurusu

Yıllardır telefonları dinlenen avukatlar Zincir, Dinç ve Sarıca, savcılar ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öcalan'ın avukatlarından suç duyurusu
Yıllardır telefonları dinlenen avukatlar Zincir, Dinç ve Sarıca, savcılar ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.


PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları Sinan Zincir, Mazlum Dinç ve Rezan Sarıca, yasadışı dinlemeler ile ilgili olarak savcılar ve polisler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, dinleme kararını veren savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen ile Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, "özel hayatın gizliliği ilkesini ihlal, iftira, adil yargılamayı etkileme, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, kamu görevi olan avukatlık mesleğini yapmayı engellemeye teşebbüs ve suç uydurma" suçlamalarından yargılanmalarını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÖHD, 14 Nisan 2009 tarihinde "KCK operasyonları" adı altında başlayan siyasi operasyonlara dikkat çekti, İstanbul'da 2011 yılında 6 operasyonun yapıldığını belirtti.

ÖHD, "Operasyonlarda, sözde savcıların sözde delilleri ile yüzlerce kişi tutuklandı, hala da tutuklu yargılanıyor" dedi.

Dernek üyesi üç avukatın da telefonlarının yıllarca dinlendiğini ve tüm mahremiyetlerinin ihlal edildiğini kaydeden ÖHD, "24 Şubat'ta basında çıkan haberlerde 3 bin 64 kişi yönünden hukuksuz dinleme tespiti yapıldığı belirtilmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı da bu hukuksuz dinlemeyi teyit etmiş, akabinde HSYK ilgili savcı ve hakimler hakkında inceleme başlatmıştır. Bu kişiler arasında derneğimiz üyesi avukatlar Mazlum Dinç, Rezan Sarıca ve Sinan Zincir'in adı da ilgili basın yayın organlarında yayınlanmıştır" diye belirtti.

'NEDEN DİNLEDİNİZ?'

Hukuksuz dinlemelerin neden yapıldığını öğrenmek isteyen ÖHD, şu soruları sordu:

"Suç unsuru içermediği için yıllarca dinlemek ve delil yakalama gayreti içinde hareket eden bu sözde savcılar niçin bahse konu tapeler hakkında imha kararı almamıştır?

Arkadaşlarımızın tüm mahrem alanına kadar her şeyi dinleten ve tutanağa bağlayan savcıların amacı nedir?

Basında geçen 'Selam örgütü' ile arkadaşlarımızın ne tür bir ilişkisi olabilir?"

"Meslektaşlarımız niçin özel yetkili savcıların özel ilgi alanındadır?" diye soran ÖHD, 3 avukatın Abdullah Öcalan'ın avukatı olduğuna dikkat çekti, "Çünkü siyasi soykırım operasyonları ile rehin alınan binlerce Kürdün davasını takip eden avukatlardır. Çünkü cezaevlerinde akıl almaz hak ihlallerine uğrayan, işkenceye maruz kalan Kürt siyasal tutsakların avukatları ve hak arayıcılarıdırlar. Çünkü egemenlerin hukukuna karşı baş eğmeyen özgürlükçü hukukçular geleneğinin avukatları ve ezilenlerin adalet arayışçılarıdır" dedi.

Ezilenlerin adalet arayışçıları olmaya devam edeceklerini belirten ÖHD, "Ne paralel savcı ve yargıçlarınız ne de AKP'nin savcı ve polisleri bizleri asla yıldıramayacak. Halklarımızın barışı ve demokratik modernite esaslarına dayalı demokratik cumhuriyetin inşası için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye vurguladı. / anf

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER