Öcalan'ın sekretaryası İmralı'ya nakledildi

16 yıldır İmralı Adası’nda bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yanına sekretarya görevi yürütecek 5 hükümlü nakledildi.

Öcalan'ın sekretaryası İmralı'ya nakledildi

İmralı Adası’nda bulunan Abdullah Öcalan’ın yanına Sekratarya görevi yürütecek 5 hükümlü nakledildi. 4,5 yıl önce İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne gönderilen 5 hükümlü ise başka cezaevlerine nakledildi.

Yerlerine Öcalan’a çözüm sürecinde Sekratarya görevi yapmaları için PKK davasından hükümlü bulunan 5 ayrı kişi İmralı’ya gönderildi.

PKK’li mahkumlar Mehmet Sait Yıldırım, Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş’ın nakilleri yapıldı.

Aydın Nazilli’den sevki yapılan ve 23 yıldır cezaevinde bulunan Çetin Arkaş Diyarbakır Çınar doğumlu, Nasrullah Kuran ise Siirtli.

21 yıldır cezaevinde bulunan Sait Yıldırım, Bingöl Karlıova doğumlu. Öcalan’la daha önce Bekaa Vadisi’nde kalan Yıldırım, 1987’de PKK’nin Düseldorf davasından yargılandı.

Elazığ nüfusuna kayıtlı Ömer Hayri Konar da, 13 yıldır cezaevinde ve Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi.

Diyarbakırlı olan bir diğer hükümlü Veysi Aktaş da, 21 yıldır cezaevinde.

İmralı’ya sevk edilen hükümlülerin hepsi müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş kişilerden oluşuyor.

4,5 yıl İmralı’da kalan PKK’den tutuklu bulunan Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ile TİKKO’dan hükümlü bulunan Hakkı Alpan ise Tekirdağ ve Kocaeli’ndeki cezaevlerine nakledildi.

Müzakere sürecinin başlamasından itibaren Öcalan, kendisine yardımcı olacak sekretarya ile çözüm sürecini takip edecek İzleme Kurulu Heyeti’nin oluşturulmasında ısrar ediyordu.

Cumartesi günü İmralı Adası’na giderek Öcalan ile görüşen İmralı Heyeti’nden Sırrı Süreyya Önder, izleme heyetinin önümüzdeki görüşmede adaya gideceğini düşündüğünü belirtmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER