Önder: Tam Kürtler yoktur diyeceklerdi ki biz ne yapacaklarını gördük

Sırrı Süreyya Önder, , “Mutabakatı kabul etmediler, masayı devirdiler. Sonra Kürt sorunu yok dediler. Tam Kürtler yoktur diyeceklerdi ki biz ne yapacaklarını gördük ve dedik ki seni başkan yaptırmayacağız” dedi.

Önder: Tam Kürtler yoktur diyeceklerdi ki biz ne yapacaklarını gördük

Ankara Balla Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütünün Kesikköprü’de düzenlediği 3. İç Anadolu Kürtleri Yardımlaşma ve Dayanışma Festivali düzenlendi.

Festivale HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Urfa Milletvekili Leyla Güven de katıldı.

Festivalde konuşan Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde tekrardan gündemleştirdiği ve tartışmaların odağındaki Dolmabahçe Mutabakatı’na da değinerek “Seni başkan yaptırmayacağız” sözünün ise Kürt sorununun varlığının inkar edilmesine karşı geliştirildiğini söyledi.

Önder, “Mutabakatı kabul etmediler, masayı devirdiler. Sonra Kürt sorunu yok dediler. Tam Kürtler yoktur diyeceklerdi ki biz ne yapacaklarını gördük ve dedik ki seni başkan yaptırmayacağız. Bunlar kanser teşhisi konulmuş insanlar gibidir. Önce inanmıyorlar. Sonra başka tedaviler arıyorlar. Bunlar daha ayıkmadılar iktidarlarını kaybettiklerine; ya demokratik bir terbiye, katılımcı bir demokratik anlayışa geleceksiniz ya da yüzde 41’i altın çırayla arasanız bulamazsınız” dedi.

Güven:500 yıldır kültürümüzle dilimizle, onurumuzla yaşıyoruz

500 yıldır kültürümüzle dilimizle, onurumuzla yaşıyoruz diyen Leyla Güven, “Belki ‘Kürtler dillerini ve kültürlerini unuturlar’ dediler. Ancak bu kültürümüzü de dilimizi de bugüne kadar Türkiye’nin merkezinde koruduk” dedi.

Kürtlerin engellenmesi amacıyla yaratılan seçim barajına rağmen Kürtlerin bu önemli engeli aştıklarına dikkat çeken Güven,  “Kürt halkı seksen yıldır uzak tutulduğu parlamentoya seksen milletvekilliyle girdi. Halkımızın uzun yıllardır verdiği mücadele sonuç veriyor. Kazanımlar çok ancak kaybettiğimiz yoldaşlarımız var. Rojava devriminin yıl dönümü sevinci ve Kobani katliamının acısını bir arada yaşıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER